Vad är förlustfri komprimering?

förlustfri komprimering är en komprimering teknik som inte förlorar någon data i komprimeringen.

förlustfri komprimering "packe data" i en mindre filstorlek med hjälp av en sorts intern förkortning för att beteckna redundanta data. Om en ursprungliga filen är 1,5 MB (megabyte) kan förlustfri komprimering reducera den till ungefär hälften så stor, beroende på vilken typ av fil som komprimeras. Detta gör förlustfri komprimering praktiskt för att överföra filer över Internet, som mindre överföra filer snabbare. Förlustfri komprimering är också praktiskt för att lagra filer som de tar upp mindre utrymme.

zip konvention som används i program som WinZip, använder komprimering utan förluster. Av denna anledning zip programvara är populär för att komprimera program och datafiler. Det beror på att när dessa filer expanderas måste alla bytes vara närvarande för att säkerställa deras integritet. Om byte saknas ett program, kommer det inte köras. Om byte saknas i en datafil, kommer det att vara ofullständig och förvrängd. GIF-bildfiler också använda förlustfri komprimering.

förlustfri komprimering har fördelar och nackdelar. Fördelen är att den komprimerade filen kommer att expanderas till en exakt kopia av den ursprungliga filen, speglar dess kvalitet. Nackdelen är att kompressionsförhållandet är inte så hög, just för att inga data går förlorad.

För att få ett högre kompressionsförhållande-att minska en fil väsentligt högre än 50%-du måste använda förstörande komprimering . Förstörande komprimering band en fil av några av sina överflödiga data. På grund av denna förlust av data, bara vissa program är lämpliga för förstörande komprimering, som grafik, ljud och video. Förstörande komprimering minskar nödvändigtvis kvaliteten på filen för att komma fram till resultatet mycket komprimerat storlek, men beroende på behovet, kan förlusten acceptabelt och till och med märks i vissa fall.

JPEG använder förstörande komprimering, vilket är anledningen till att konvertera en GIF-fil till JPEG minskar det i storlek. Det kommer också att minska kvaliteten i viss utsträckning.

Lossless och förstörande komprimering har blivit en del av vår varje dag ordförråd till stor del på grund av populariteten av MP3-filer. En standard ljudfil i WAV-format, konverteras till en MP3-fil kommer att förlora mycket data som MP3 använder en förstörande, hög komprimering algoritm som kastar många av de uppgifter ut. Detta gör den resulterande filen mycket mindre så att flera dussin MP3-filer kan passa till exempel på en enda cd, verserna en handfull WAV-filer. Men ljudkvaliteten på MP3-filen kommer att bli något lägre än den ursprungliga WAV, märkbart så för en del.

Som alltid, även komprimera video, grafik eller ljud, är den idealiska för att balansera den höga kvaliteten på förlustfri komprimering mot bekvämligheten med förstörande komprimering. Att välja rätt förstörande konventionen är en fråga om personligt val och goda resultat är starkt beroende av kvaliteten på den ursprungliga filen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.