Vad är ett sammansatt dokument?

Sammansatta dokument är dokument filer som innehåller flera olika typer av data och text. Ett sammansatt dokument kan innehålla grafik, kalkylblad, bilder, eller någon annan icke-text data. De ytterligare uppgifter kan bäddas in i dokumentet eller länkas data som är bosatta inom programmet.

En av de mer vanligt sysselsatta exempel på ett sammansatt dokument är en bildpresentation. Slides inkluderas i presentationen innehåller vanligen en rad andra ljud-och visuella element tillsammans med texten. Till exempel kan en viss bild i presentationen med en bild tillsammans med text eller funktionen någon typ av animering eller ljudspår som utlöser när bilden laddas för visning.

I samtliga exempel av det sammansatta dokument, finns det en blandning av ursprungliga data som skapats inom dokument och data som samlas in från olika källor och in i brödtexten. Ett enkelt sätt att förstå den sammansatta dokument är att tänka på infogar en bild i ett brev som skapas med hjälp av ordbehandlingsprogram. Bilden kan komma från en annan fil sparas på hårddisken, en plats på Internet, eller från en CD eller diskett. Det är också möjligt att infoga en bild i displayen skrivbordet eller alla skrivbord objekt. Under alla förhållanden är bilden kopieras från den ursprungliga platsen och blir en del av skrivelsen. Den ursprungliga kvar på plats när brevet skrivs ut för utskick eller sparas och skickas ut via e-post.

Skapa ett sammansatt dokument är en relativt enkel process idag. Nästan alla typer av ordbehandlingsprogram kan du göra vissa bilder, länkar, diagram och kalkylblad i själva dokumentet. Kopiera och klistra in de ytterligare komponenter inte bort dem från deras ursprungliga plats. Detta innebär att komponenterna fortfarande lagras och klar för användning med ett annat dokument vid ett senare tillfälle.

Under årens lopp till programvara skapa nyhetsbrev, gratulationskort, bildspel och andra dokument har utvecklats för att göra processen med hjälp av många olika typer av uppgifter i ett dokument extremt enkelt för alla att hantera . I många fall kräver processen inte mer än tre eller fyra åtgärder för att slutföra. De flesta ordbehandlingsprogram paket inkluderar lätt att förstå instruktionerna i hjälpavsnittet för att bistå i skapandet av ett sammansatt dokument.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.