Vad är ett kabelmodem router?

En router kabelmodem är en enhet som inte bara fungerar som en portal för kabel till Internet, utan även fungerar som ett nätverk router. Nätet routern inbyggd i kabelmodemet tillåter mer än en dator för att dela Internetanslutning leder trafik till två eller flera datorer i en och samma plats, till exempel ett hem eller kontor byggnad.

En router kan köpas separat från ett kabelmodem och ansluts parallellt, men ett kabelmodem router är händigare, mer effektiv, och oftast lättare att konfigurera. Dessa enheter levereras med programvara som ger användaren tillgång till konfigurationen tabeller. Genom dessa tabeller en sätter upp de parametrar som gör att modemet till att skapa kontakter med Internet kabeln signal som skickas via kabel ledningar. Nätverk alternativ är också in här.

Det finns två grundläggande typer av routrar kabelmodem: trådbundna och trådlösa. En trådbundna modell kräver att alla datorer som behöver tillgång till Internet att vara fysiskt ansluten till enheten via Ethernet-kablar. En trådlös modell kan kommunicera till alla datorer via radiovågor motverkar behovet av kablar.

En kabelansluten router för kabelmodem erbjuder det bästa hastigheter och mest trygghet, men det har också nackdelen av att vara begränsande, och i vissa fall opraktiskt. Fula kablar kan behöva springa till olika ett hem eller kontor byggnad. En lösning är att mata kablar inne i väggar, tak eller golv, men det kan bli dyrt. Det kan vara den bästa lösningen för ett företag, men om säkerhet är av största vikt och hastigheten och bandbredden hos Ethernet är ett krav.

En billigare och betydligt enklare lösning är att få en trådlös router kabelmodem. Väl installerad kan kopplas enheten bort från alla datorer och placeras i ett centralt läge. Tillgång till Internet och nätverkstrafik sändning för alla datorer inom räckvidden för att få hjälp av en trådlös nätverkskort. Nackdelen här är att radio ger långsammare än Ethernet-kabel, och nätverket är öppet för snokande om inte krypterad. Lyckligtvis är det en liten fråga att ställa kryptering alternativ i konfigurationen tabellerna.

Vid köp internetuppkoppling från en leverantör, de flesta företag erbjuda kunden en möjlighet att hyra ett kabelmodem som har förkonfigurerat för att arbeta med tjänsten. Läs villkoren noga eftersom inte alla modem har en inbyggd router. Du kan lägga till en router senare men om du vill det rena, rama katastrofen i förskott, kolla det finstilta. I kommande fall trådbundna modellen är "fri" men det trådlösa modellen kräver en avgift.

En förkonfigurerad router kabelmodem kan vara ett bra alternativ eftersom det finns lite att göra vid mottagandet av modemet men koppla in den och sätta upp nätet. Å andra sidan, om du vill installera dina egna enheter och är bekväma konfigurera maskinvara och programvara, köpa din egen router kabelmodemet är ett trevligt sätt att gå. Du kan få den modell du vill och du behöver inte oroa dig för att återsända den. Tillverkare lista typiskt kompatibla, större företag Internet-tjänst som kommer att arbeta med sina enheter. Priserna varierar men i allmänhet kosta $ 35-$ 75 US-dollar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.