Vad är ett hemnätverk router?

En router hemnätverk är en liten elektronisk apparat. Den här enheten kan olika människor inom ett hem för att använda samma datornätverk på en gång. Routern i sig fungerar som centrum av nätet och andra datorer, skrivare och elektronisk utrustning kan anslutas till detta nätverk. Ett hemnätverk router gör dela filer, en Internet-anslutning, skrivare och en spelkonsol mycket enklare.

Det finns ett antal olika routrar hemnätverk som du kan välja från. Varje typ av router gjorts för ett hemnätverk kommer att tjäna sitt syfte. Det viktigaste att komma ihåg när man väljer en router är att välja en som är stark nog för ditt hem. De flesta routrar fungerar bara upp till ett visst avstånd, varför det är viktigt att titta på baksidan av varje router låda. Jämför det beräknade routern distans med ditt hem kvadratmeter. På så sätt kommer du att kunna välja rätt router till ditt hemmanätverk.

Efter att ha köpt en router hemma nätverk, det är viktigt att du har ställt in din router på rätt sätt. Som med alla andra elektroniska enheter, t. ex. en dator måste en router vara konfigurerad enligt en unik Internet Protocol (IP) adress. Den här adressen identifierar datorns nätverk, och tillåter en router för att arbeta med datorn.

Även om det kanske låter komplicerat, konfigurera en router hemnätverk är faktiskt lätt att göra. Varje router kommer med en tydlig uppsättning instruktioner som är relativt enkla att följa. Dessutom kan varje router tillverkaren skall kontaktas för ytterligare klargöranden. Med hjälp av routern undervisning i samband med kundservice hjälp, bör du kunna konfigurera din router på rätt sätt. Dessutom skall alla routrar levereras med valfria säkerhetsfunktioner som skall aktiveras.

Trådlösa routrar tillåter användare att dela in information från en dator till en annan, och de ger också möjlighet för en användare att inrätta en WiFi-anslutning. En WiFi-anslutning, uppkallad efter WiFi Alliance publikationer, gör det möjligt att ansluta en trådlös enhet, t. ex. en bärbar dator till Internet. Att inrätta denna typ av anslutning måste datorn ha ett trådlöst nätverkskort. Förutom datorer, spelkonsoler och skrivare, ett hemnätverk router kan även anslutas till ett larmsystem. Hem routrar är användbara på flera olika sätt. Från ansluta hemdatorer till rinnande kameraövervakning på ditt nätverk, dessa små elektroniska lådor tjäna många unika ändamål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.