Vad är ett domännamn justitiesekreterare?

Ett ombud domännamn ger top level domännamn till slutanvändarna i syfte att skapa hemsidor på Internet. Varje domännamn måste vara unikt, så det finns ett visst namn inte är garanterad. När en slutanvändare finner en tillgänglig, godtagbart domännamn, han eller hon betalar en avgift till domännamn registrar att hyra domänen i användarens namn för en avtalsperiod på ett år. En användare kan valfritt välja att betala för ett längre kontrakt att hålla namnet för en längre tid. När avtalstiden löper ut, förnyelse är valfritt.

Domännamn ombud är ackrediterade av ICANN (International Corporation för Uppdragsgivare namn och nummer) för att sprida hemsida domäner. Det finns många godkända ombud på nätet och priserna varierar mycket för sina tjänster.

Även tekniskt separat från registrering av domännamn, vissa ombud erbjuder ett utbud av webbhotell till att ge en "one stop shop" där en kund kan köpa en domän och få en tjänst för att starta den. Mallar för enkel webbplats byggnad, förmågan att inkludera chattforum på platsen, multimedia innehåll och kommersiella paket som inkluderar automatisk inventering och kreditverksamhet kort är alla exempel på möjliga hosting-tjänster.

Många ombud har utvecklat kreativa marknadsföringsmetoder att dra i kunder. Till exempel kan ett domännamn registrar erbjuda extra Webbhotell för "fria" i utbyte mot att registrera en domän på $ 35 amerikanska dollar (USD) per år. Ett annat domännamn registrar kan ta ett motsatt förhållningssätt att ta ut endast $ 1 till $ 5 USD per år för en domän, medan hosting är skild och extra. Båda typerna av ombud kan komma till nytta under olika förhållanden.

Inte alla som köper ett domännamn vill utveckla en webbplats. I vissa fall har personer registrera namn som de tror kommer att bli populär, i hopp om att sälja dem vidare. Andra vill reservera ett namn även om de inte är redo att bygga en webbplats. I dessa fall hosting-tjänster är inte obligatoriska, och dessa parter kan köpa från ett domännamn registrar som säljer domäner billiga utan tvånget hostingtjänster. Dessa ombud vanligen erbjuder gratis "parkering" för domäner. Detta innebär att en enskild sida visas om någon besöker webbplatsen. Sidan kan säga webbplatsen är under uppbyggnad, eller det kan meddela att domänen är till salu.

Oavsett vad planerna kan vara för en domän, bör man läsa det finstilta innan man beslutar om ett domännamn registrar. Köpare bör vara säker på att de kommer att ha full kontroll över domänen och möjlighet att överlåta dem till annan domännamn registrar om de så önskar . I många fall överföra en domän är fri, men vissa registratorer ut en avgift. Om du skulle bli missnöjd med ditt domännamn registrar, eller upptäcker att du kan få en bättre affär om du registrera domänen med en annan registrar, vill du möjligheten att överföra domänen.

När registrerar ett domännamn, kommer registratorn kräva personlig information som kommer att finnas i flera offentliga databaser WHOIS ( Vem är ). Detta omfattar fullständiga namnet på den domän innehavaren, adress, telefonnummer och e-postadress. Vissa ombud erbjuder anonym registrering. I detta fall domännamn registrar visar den information i offentliga databaser istället. Om man vill kontakta innehavarna domännamn, han eller hon måste gå igenom registratorn, som i sin tur kontaktar ägaren, i egenskap av ombud. Vissa ombud avgift för denna tjänst medan andra erbjuder det som ett gratis alternativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.