Vad är ett Open Source-portalen?

En öppen källkod portal är en fri programvara tillgänglig för alla via Internet. Hela programmet kan laddas ner gratis, och programmeringskod är synlig. Licens för öppen källkod är utvecklad med hjälp av arbete från en rad olika programmerare och utvecklare.

Lösningen är gratis och koden är generiska. Inkomster för mjukvaran företaget baseras på andra inbyggda tillämpningar för att stödja eller förbättra de grundläggande funktionerna som tillhandahålls gratis, eller genom försäljning av ett företag version. Den stora fördelen med öppen källkod är att koden är tillgänglig så att vem som helst att skapa nya applikationer eller lämna ändringar i den befintliga programmet.

En webbportal är en multi-funktion webbplats som inkluderar offentliga och privata delar, personligt innehåll och data hämtning och inlagor verktyg. Dessa verktyg finns från användarens perspektiv och kan förstärkas eller döljs av programmerare eller systemadministratörer. Arbetets kvalitet finns i en open source-portal plattform är jämförbart med kommersiella system, både i användarupplevelse och back end-system logik.

system management verktyg som finns i öppen källkod portal programvara inkluderar diskussionsforum, fil och länka förvaltningsverktyg och kalendrar. Användaren och manualer administratör läggs ut på hemsidan med programvara som ger tillräcklig information för att förstå befintliga funktioner, definiera affärsprocesser och ge slutanvändarna sessioner användarutbildning. Det finns också en rad administratör verktyg som ger en central roll för att dölja eller aktivera olika funktioner.

När du väljer en Internetportal programvara, många företag omfattar produkter med öppen källkod. I en affärsmiljö, är programvaran inte gratis, men kostnaden är vanligtvis baserat på antal licenser eller volymen av användardata. Fördelen med en öppen källkod portal lösningen är att tillgång till ett ökat antal programmerare och utvecklare som kommer att kunna arbeta med verktyget. Open source-program är vanligtvis skrivna i de vanligaste språken. Användningen av ett gemensamt språk gör resurser lättare att hitta och inte så dyrt som de mer exklusiva språk.

Säkerheten är mycket viktig när man väljer en produkt programvara, och portalteknologi är inget undantag. Många företag bygger i förbättrade säkerhetsfunktioner för att minska effekterna av hackare och skadliga program. Open source program är en populär dörr för skickliga programmerare med onda avsikter att få tillgång till ett affärssystem. Om du väljer ett open source-lösning, hyra en säkerhetsexpert och genomföra sitt förslag för att minimera riskerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.