Vad är en vattentät tangentbord?

Ett vattentätt tangentbord är utformade för att klara olika nivåer av exponering för fukt. Tangentbord modeller kan erbjuda skydd från tillfälliga spill till total nedsänkning i en vätska. En välkommen välsignelse för dem av oss som regelbundet spiller kaffe eller läsk över vårt bord, det vattentäta tangentbordet tjänar också en viktig funktion i medicinska, marin, livsmedel och industriella miljöer.

Tidigt vattentätt tangentbord modeller var svåra att vänja sig, eftersom de inte ger taktila skriva svar som förväntas användarna från att skriva på ett tangentbord. Nyare modeller har den här taktiken svaren och är lättare att vänja sig vid.

Det finns två grundläggande typer av tangentbord som ger skydd mot vatten: flexibla och solid kropp. Flexibla tangentbord är uppbyggda av en sluten blad av silikon eller polyuretan. De kan rullas upp till en boll lagt sig eller och tas i en ficka. Solid-organ tangentbord är gjorda av samma silikon eller polyuretan, men erbjuder en stabil konstruktion. Båda kan laddas in i en diskmaskin eller spolas med vatten med diskmedel för rengöring.

Gummi tangentbord används i mat och dryck tillverkning, marina miljöer såsom fartyg och oceangående laboratorier, och hälso-vård och omsorg. Helt tyst flexibla tangentbord används i militära operationer.

Flexibla tangentbord behandlas med speciell antimikrobiell teknik används i vård och medicinsk forskningsresurser för att ge en smitta utan dator gränssnitt som är både resistent mot mikrober och kunna helt desinficeras med sjukhus grad rengöringsmedel. Som datorstödd diagnos och behandling blir allt vanligare, är förmågan att desinficera utrustning som finns i patientens rum av största vikt.

När du beställer en vattentät tangentbord, är det viktigt att fastställa den skyddsnivå som krävs i en viss miljö. Eftersom uttrycket vattentät har många tvetydiga betydelser för många människor är det bra att hänvisa till ett betyg guide.

National Electrical Tillverkare Association (NEMA) och Internationella elektrotekniska kommissionen (IEC) ge branschstandard uppsättningar betyg. Den största skillnaden mellan dem är att IEC Ingress Protection (IP) koder används främst i Europa och Asien och NEMA standard används främst i USA. De flesta tangentbord tillverkarna prova automatiskt för, och lista, båda standarderna.

Både NEMA standarder och IP-nummer definieras den omgivning i vilken en elektrisk låda, i detta fall ett förseglat tangentbord kan säkert fungera. Testad situationer allt från enstaka exponering för fuktig luft till nedsänkning till slang-riktade vattenstrålar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.