Vad är en storformat Scanner?

Användningen av ett stort format scanner blir allt viktigare när tekniken går mot digital lagring och digitaltryck. Denna typ av scanner vara ganska kostsamt. Med introduktionen av lättare utskriftsformat har dock priset sjunkit och scanners har blivit enklare att använda.

I allmänhet är ett stort format scanner en arkmatade eller rulla matad skanner. Det finns också jätte flatbäddsskannrar och ett par överdimensionerade flatbäddsskannrar. Stora flatbäddsskannrar är svåra att hitta, men de är tillgängliga om ett sökningar hårt nog.

Den genomsnittliga täckningsområdet för ett stort format scanner är 34 x 36 inches (cirka 0,86 x 0,91 meter). Dessa scannrar glödlampa, och många av de nyare enheter använder en kylare format. De kräver ett visst utrymme, men så många av de enheter kommer på egen monter och har hjul så att de kan lätt flyttas.

användningar av ett stort format scanner är ovärderliga för att länder försöker att bevara sin historia genom scanning reliker från det förflutna. På samma sätt är de användbara för företag som försöker bevara uppgifter om onormalt stora dokument. Ett stort format scanner är också ofta för att bevara fotografiska bilder av inhemska textilier.

Ett stort format scanner används när man arbetar med historiskt känsliga pergament och material, till exempel gamla tidningar. Det finns ett antal naturliga och onaturliga faror, såsom nattfjärilar, röta, jordbävningar, bränder, oroligheter, och insekter, som kan förstöra historiskt betydelsefulla material. Tidningar är skyldiga att arkivera tidigare exemplar.

För att göra detta på rätt sätt, tidningar sidor måste skannas och lagras på ett speciellt material som heter mikrofilm. Ett stort format scanner är den enda typ av scanner som kan göra det möjligt att hela sidor i en tidning som ska skannas i ett stycke. Ett stort format scanner kan användas för att bevara uppgifter om dessa poster, så att de ursprungliga objekten som ska välvt bort samtidigt tillåta allmänheten att se dem.

Några stora format scanners kan skanna med bredder upp till 40 inches (cirka 1,02 meter) och dokument upp till hälften en tum (ca 1,3 cm) tjocka, som affischer eller affisch ombord. Det hjälper om material eller arkivmaterial objekt är monterade ombord eller är i sig tjocka.

Det stora formatet skannern används över hela världen. Det används för att reproducera arkitektoniska ritningar och färgstarka textilier, samt att dokumentera historiska texter såsom etiska regler i Mellanöstern. Eftersom ett stort format scanner är skapad för att skanna objekt på en större bredd än den genomsnittliga skannern, tar det mer kraft att driva. När den bryter ner, det tar lite mer tid och pengar att byta delar. Den stora format scanner, tjänar dock en ovärderlig syfte för användaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.