Vad är en peer to peer databas?

En peer to peer databasen använder ett nätverk av olika individers resurser i ett kollektivt sätt att sprida data och information med varandra. Deltagarna dela processorkapacitet, bandbredd och lagring av utrymme för att öka möjligheterna för kollektiva nätet. Den vanligaste användningen av peer to peer databaser är att dela datafiler som både leverantörer och konsumenter.

Den allmänna strukturen i ett peer to peer databasen har formen av ett stort eller litet nätverk med varje användare som fungerar som en nod. Peer to peer-nätverk har en användare plattform som gör att enskilda deltagare att utbyta innehåll och information genom de grundläggande Internet Protocol nätverk. Beroende på databas, användare antingen identifieras eller anonym.

Även peer to peer databaser har använts för ett antal år popularitet av systemen ökat under slutet av 1990 med utbyte av datafiler i samband med musik och video. En av de första populära nätverken var Napster, ett peer to peer databas för att utbyta MP3-filer. Andra fildelning databaser såsom FastTrack, Gnutella, BitTorrent ™ och LimeWire ™ nådde också popularitet i början av 21: a århundradet.

Det finns två grundläggande former av peer to peer databaser: strukturerade och ostrukturerade. Strukturerade databaser har fasta anslutningar som verkar inom användaren plattformen. Ostrukturerade nätverk har en mängd av noder utan fast organisation. Detta möjliggör ökad anonymitet i användardatabasen.

Inom två ramar, kan nätet i form av en ren eller centraliserat nätverk. En ren peer to peer nätverk har en fast typ av noder som tillåter användare att verka på en jämn plattform. Centraliserad peer to peer-nätverk har en central server, som är ett huvudindex för användarna. Information samlas i en central databas och spridas till användare.

Den största fördelen med peer to peer databaser är att datorkraften är spridda över en mängd olika resurser. Genom att decentralisera kapacitet kan fler kunder läggas till systemet än vad som annars är möjligt. Dataöverföringen inte bromsats upp med en ökad volym av användare som skulle vara fallet med ett centraliserat nätverk.

En av de största utmaningarna för peer to peer-nätverk är dock riskerna med anonyma användare. De flesta nätverk inte har någon säkerhet i naturen, vilket gör det möjligt för en mängd olika skadliga program eller enskilda att få tillgång till känslig information. I extrema fall, till hela peer peer databasen kan bli nedsatt, vilket resulterar i stora strängar av data som bryts.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.