Vad är en parallell Virtual Machine?

En parallell virtuell maskin är en programvara som tillåter flera oberoende datorer som är utspridda geografiskt för att ansluta till varandra som ett nätverk och ge deras makt förädling och minne till ett program.

förskjutning av tillverkningskostnaderna och populariteten av hemdatorn har resulterat i en ökning av överkomliga mycket kraftfulla datorer på konsumentmarknaden. Dessa maskiner är underutnyttjade med standard programvara, lämnar en mängd processorkraft gratis. Parallell virtuell maskin programmet kan dessa resurser som skall läggas samman och nås för att lösa stora, komplexa vetenskapliga, medicinska och industriella problem.

Den parallella virtuella maskinen först skapades 1989 vid Oak Ridge National Labs av Al Geist. Baserat på det arbete där, har projektet utvidgats vid universitetet i Tennessee mars 1991 och har stadigt ökat sedan dess.

En parallell virtuell maskin har två delar, den ansökan som sitter på enskilda maskiner och biblioteket av gränssnittet rutiner. Den programvara kallas parallella virtuella maskinen demonen, pvmd3 eller pmvd. Detta lilla program sitta passivt till krävs för att köra en parallell virtuell maskin ansökan. När användaren vill köra denna typ av program, måste de först börjar de parallella virtuella maskinen. Detta ger dem tillgång till programvaran på någon annan värd.

Den parallella virtuella maskinen rutin bibliotek har alla en fullständig lista över alla koder som krävs för att samordna olika uppgifter körs på separata värdar. Ingår i det här biblioteket är standard rutiner för meddelanden som passerar, samordning av uppgifter och eventuella ändringar till den virtuella maskinen själv.

Det centrala konceptet bakom den parallella virtuella maskinen är att en ansökan har flera uppgifter som kan köras oberoende av varandra. Denna typ av logik är mycket vanligt är komplexa vetenskapliga beräkningar. Det finns två modeller används parallellt virtuella maskiner, funktionella och parallellismer data.

Funktionella parallellismer separat ansökan i klart avgränsade, oberoende uppgifter. Dessa uppgifter utförs på separata värd maskiner. Den parallella virtuella maskinen används för att samordnade baseras på funktioner, såsom input, lösning, utgång och visning.

Data parallellism eller enda program flera data (SPMD) är mer populär metod. I denna metod, alla uppgifter är lika, men varje värd är att lösa en liten del av de större pussel. En parallell virtuell maskin miljö stöder båda metoderna, vilket är viktigt eftersom det kan vara mest effektiva för att blanda dessa två metoder beroende på de beräkningar som krävs.

C, C + + och Fortran är datorns programmeringsspråk som används i de parallella virtuella maskinen. Dessa språk har valts ut eftersom de flesta av de tillämpningar som används i den här miljön byggdes på dessa språk. Källkoden för parallell virtuell maskin programvara är allmänt tillgänglig på Internet och kan nås via ftp, www, xnetlib eller en automatisk e-post.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.