Vad är en lastbalansering nätverk?

tänkt som en lösning för situationer där kritiska applikationer, såsom databaser, måste webbservrar och fildelning plattformar, vara tillgänglig hela tiden, en lastbalansering nätverk har möjlighet att skala resultat baserat på system användning. Det gör detta genom att sprida trafiken i ett antal server kluster som utgör det övergripande systemet, som kallas värd. Normalt är på företagsnivå funktioner som Internet, fullmakter, virtuella privata nätverk, media streaming och specialiserade tillämpningar som stöds av en lastbalansering nät. Användare genomföra e-handel kan finna värde i en lastbalansering nät med tanke på dess förmåga att dynamiskt lämpliga resurser i förhållande till efterfrågan.

Teorin bakom en lastbalansering nätverk är att förbättra prestanda genom att distribuera användarnas önskemål bland ett antal av servrar, minska belastningen på varje enskild server vid varje given tidpunkt. Dessutom en lastbalansering nät normalt har möjlighet att övervaka och kompensera för enheten fel, minimera eller eliminera potentiella driftstopp om en enda eller ens flera servrar sönder. Lastbalansering använder flera kopior av samma Transmission Control Protocol /Internet Protocol (TCP /IP) ansökan, till exempel en webbserver eller e-handel tillämpas, och band dem till en enda primär IP med hjälp av ett antal virtuella IP-adresser. Effekten för en slutanvändare är sömlös integration och utseendet att ansökan är i drift av en enda server. För alla avseenden, de funktioner som om det vore på en server också.

När fungerar korrekt, är en lastbalansering nät kunna tolka inkommande data och bearbeta diskreta förfrågningar samtidigt. Detta innebär att olika delar av samma webbplats kan matas från olika grupper, till exempel. Antingen förinställda nyckeltal eller statistisk fördelning, en lastbalansering nät spår klient användning och svarar med dynamiskt dirigering förfrågningar till olika serverkluster. Genom upprepade pingar klustret servrar kommunicerar med varandra och kan kompensera för en kort tid efter fel eller urkoppling av en viss grupp från helheten. Vanligtvis i sådana fall kommer kundens programvara automatiskt om försök sammanhang, och förseningen är nästan omärklig.

Förvaltning av en lastbalansering nät liknar i praktiken att förvalta någon annan server. En administratör kan logga in på distans till olika kluster från vilken punkt som helst inom nätverket. Det är möjligt att utöva noggrann kontroll över enskilda servrar inom ett kluster, även om lastbalansering algoritm kan också hantera full kontroll. System och även uppdateringar hårdvara är i allmänhet möjligt "i farten", som kan vara till nytta i tillämpningar där tillgänglighet är affärskritisk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.