Vad är en fot Kontrollerat mus?

Foot kontrollerade möss är apparater som kan anslutas till en dator och användas för att navigera genom olika tillämpningar. Foten kontrollerade musen kan användas oberoende eller används i samband med konventionella stationära musen. Precis som de traditionella handmanövrerade musen, foten kontrollerade musen gör det möjligt för användaren att enkelt navigera genom program och surfa på Internet utan att behöva förlita sig enbart på tangentbordet.

De flesta versioner av foten kontrollerade mus är en två avsnitt system. Ett segment kommer att ge kontroll för markören. Detta segment kallas vanligen då blixtlåset. Den andra delen låter driften av musklick och användning av genvägar. Detta avsnitt är känt som pedalen. Många mönster för mul-kontrollerade mus låta tillverkarna Förinställningen genvägar, även om konsumenterna kan göra undantag från planeringen och utse sina egna anpassade genvägar.

Mest design för foten kontrollerade musen omfatta band som hjälper till att hålla enheten på plats. En lång kabel går från kroppen i foten musen till en USB-port på hårddisken på datorn. Vissa konstruktioner tillåter användaren att styra toffeln och pedal genom att helt enkelt flytta vikten på foten till höger eller vänster. Flytta markören över skärmen skulle kräva något annat än att flytta foten på ett sätt som inte är till skillnad från att flytta en stationär mus runt en musmatta.

En fotmanövrerad mus normalt är tillverkad vara förenligt med ett brett utbud av operativsystem. Även några av de äldre systemen kommer att arbeta med foten kontrollerade musen. När enheten tar lite tid att vänja sig, många användare tycker att foten kontrollerade musen är ett bra sätt att fortsätta med datorn och samtidigt minimera smärta i samband med karpaltunnelsyndrom. Eftersom foten kontrollerade musen inte kommer att störa funktionen av skrivbordet musen kan användare använda lätt båda enheterna samtidigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.