Vad är en extern hårddisk?

En hårddisk är en dator komponent som innehåller data. Varje dator behöver minst en hårddisk för att lagra sitt operativsystem, program och användarinformation. Denna enhet är oftast interna, emellertid, som datorsystem har utvecklats och olika behov, hot och omständigheter har uppstått, ytterligare externa hårddisken har blivit mycket populärt.

Tillgång till internet regelbundet utsätter datorer för att potentiella säkerhetshot som trojanska hästar, virus och spionprogram. Det har blivit allt svårare att skydda sig mot dessa hot, även när anställa brandväggar och antivirusprogram. Bortsett från online hot, flera familjemedlemmar använder ofta samma system, sätta känsliga handlingar löper större risk för oavsiktlig korruption eller förlust. Dessutom, det utrymme som krävs för multimedia lagring har skjutit i höjden med MP3, strömmande video, DVD-bränning, och fotofiler ta upp stora mängder utrymme på hårddisken. Alla dessa icke-närstående problem kan lösas med ett enkelt svar: en extern hårddisk.

En extern hårddisk sitter utanför huvuddatorn tornet i sin egen låda. Kapslingen är något större än hårddisken själv, och ibland innehåller en kylfläkt. Denna bärbara fodral tillåter användaren att lagra information på en hårddisk som inte är inne i datorn, men vilar på ett bord eller yta i närheten av datorn. Den externa hårddisken är ansluten till datorn via en höghastighets-gränssnittskabel. Gränssnittskabeln kan den externa hårddisken för att kommunicera med datorn så att data kan skickas fram och tillbaka. De vanligaste typerna av gränssnitt USB och Firewire.

En bärbar eller en extern hårddisk är ganska användbar utrustning. Denger användaren möjlighet att säkerhetskopiera eller lagra viktig information skilt från intern hårddisk, som kan bli äventyras genom online eller offline aktiviteter. Känsliga handlingar, stora musikfiler, DVD-bilder, filmer, skivavbilder och även en säkerhetskopia av innehållet i din huvudsakliga intern hårddisk, alla kan förvaras säkert och säkert på en extern hårddisk. När du är online kan du även lämna externa enheten stängs av.

En annan fördel med en extern hårddisk är att den är portabel och verkar på en plug-and-play-basis. Alla datorer med USB eller Firewire kapacitet kommer att erkänna den externa hårddisken som en lagringsenhet, och tilldela den en skrivelse att utse den. Frekvensomriktaren kan sedan nås som en vanlig intern hårddisk. Det är enkelt att överföra stora filer fram och tillbaka från arbetet till hemmet, till en väns hus eller mellan din stationära och bärbara. Anslut bara gränssnittskabeln att snabbt återskapa en arbetsmiljö som gör dina favoritprogram nästan bärbara.

Om du har flera familjemedlemmar använder din dator system, överväga en extern hårddisk för att hålla finansiell information och andra känsliga handlingar säker. När du är redo att använda datorn kan du ansluta den externa enheten och har alla dina data och program som finns tillgängliga. När du är klar, helt enkelt koppla ur enheten och ta den med dig att låsa i en låda eller annan säker plats.

Det finns outtömliga anledningar att använda en extern hårddisk. Du kan även köpa flera hårddiskar och växla dem in och ut ur samma inhägnad, med hjälp av en för multimedia lagring, ett för bildkommunikation, en för backup, en för arbete och så vidare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.