Vad är en autentiseringsserver?

en autentiseringsserver är en enhet som kontrollerar vem som kan få tillgång till ett datornät. Målen för verifiering tillstånd, sekretess och oavvislighet. Tillstånd avgör vilken objekt eller uppgifter en användare kan få tillgång till på nätet, om något. Sekretess håller uppgifter röjs till obehöriga personer. Oavvislighet är ofta ett rättsligt krav och hänvisar till det faktum att autentiseringsservern kan registrera alla tillgång till nätverket tillsammans med identifieringsuppgifter, så att en användare inte kan ta tillbaka, eller förneka, att han eller hon har tillgång till eller ändrat uppgifterna i fråga.

autentiseringsservrar kommer i många olika former. Programvaran som kontrollerar autentisering får bosätta sig i ett nätverk tillgång server dator, en router eller annan maskinvara som kontrollerar tillträde till nätet, eller någon annan nätanslutningspunkt. Oavsett vilken typ av maskin som är värd för autentisering mjukvaran, är termen autentiseringsservern fortfarande vanligtvis används för att beteckna en kombination av hårdvara och mjukvara som uppfyller autentisering funktionen.

Förutom skillnader i hårdvara, det finns ett antal olika typer av logiska algoritmer som kan användas av en autentiseringsserver. Den enklaste av dessa autentisering algoritmer brukar anses vara användning av lösenord. I en enkel genomförande får autentiseringsservern butiken helt enkelt en lista med giltiga användarnamn och tillhörande lösenord och verifiera alla användare som försöker ansluta till nätverket för denna lista.

Kerberos är en annan typ av autentiseringsprotokoll, som används i många Windows ®-system autentiseringsserver, till exempel, och i vissa online-säkerhet eller Internet säkerhetssystem. Det finns tre huvudsakliga aspekter Kerberos-autentisering: verifiering av användarens identitet, säker förpackning av användarens namn och säker överföring av användaridentifiering över nätverket. Kerberos-autentisering servrar på Windows ® operativsystem finns tillgängliga för Windows XP ®, Windows 2000 ® och Windows 2003 ®-operativsystem.

En proxyserver är en server eller dator som fångar upp förfrågningar till och från ett inre nätverk och ett externt nätverk, till exempel Internet. Proxyservrar fungerar ibland som autentiseringsservrar, förutom ett antal andra funktioner som de kan utföra. Det finns många olika alternativ som kan användas för att genomföra autentisering servrar, inklusive hårdvara, operativsystem och programvara krav paket. Som sådan är det oftast viktigt för en organisation att noggrant analysera säkerhetskrav före genomförandet av en autentiseringsserver i nätverksmiljö.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.