Vad är en Video Game Emulator?

ett videospel emulator är ett datorprogram som kan orsaka ett datasystem för att agera som ett annat system. Använda emulatorer ger människor med moderna datorer för att spela tv-spel från föråldrade system eller en annan plattform utan att behöva köpa operativsystemet eller maskin. När du använder modern maskin för att spela den ursprungliga Atari ® Fallgrop kan vara fantastiskt, det är stor tvist om upphovsrätten i emulering.

Console emulatorer återskapa andra system och göra dem kompatibla med din dator. Medan de är oftast används för att se över klassiska spel länge utgångna eller system från marknaden i årtionden, kan de också användas för att modifiera spel eller översätta dem. Nyligen har klassiska spel fans kunnat skapa nya spel till gamla konsoler med emulator system.

Den första allmänt använda tv-spel emulator släpptes av en spel-att utveckla företag som heter blodtörst Software. Den emulator, först skapade i 1997, replikerade den ursprungliga Nintendo Entertainment System ® och fick smeknamnet NESticle. Programmet visade sig vara en succé hos dem som längtar efter glansdagar konsol spel, och följdes snabbt av blodtörst Softwares Sega Genesis ®-emulator, Genecyst.

Emulatorer finns att ladda ner hela internet, och nu har fungerande modeller som efterliknar de flesta tidiga spel system. Det är fullt möjligt att ha Sega Genesis ®, Super Nintendo ®, Atari ST ® och Intellivision ®-spel alla spelbara från din stationära eller bärbara. På grund av hur upphovsrättslagar arbete i USA är de flesta emulatorer skyddade från juridiska hot. De flesta emulatorer skapas genom reverse engineering, en skyddad form av teknik enligt lagstiftningen i många nationer.

tvist handlar om TV-spel nedladdningar, eller rom själva. Dessa är skyddade under upphovsrättslagen, och det kan vara ett brott att ladda ner eller använda dem. Detta leder till en intressant situation, där det är helt lagligt att äga ett videospel emulator, men inte att äga några spel för det. Många videospel tävla och platser rom efter en ansvarsfriskrivning som säger att du bara kan ladda hem spelen om du äger respektive verkliga versioner av dem, men detta är ofta negligeras.

På senare år har datorspel jättar försökt att bekämpa spridningen av tävlan spel av både juridiska och nyskapande sätt. Förutom att sätta press på statliga kommittéer att slå ner på webbplatser med rom, många företag släpptes också sammanställningar av äldre spel för användning i moderna maskiner. Senast i Nintendo Wii ® spel Maskinen har en inbyggd emulera komponent så att användarna kan lagligt köpa spel för många klassiska konsolen system och spela dem på Wii ®.

Emulatorer är ett jobbigt ämne och ett juridiskt gråzon på många ställen. Även om de kan passera en del lagar om upphovsrätt medger de spelare chansen att spela spel som är omöjligt att finna på annat sätt eftersom systemet är inte längre tillgänglig. Om du vill prova att använda ett tv-spel emulator, ladda ner från en ansedd källa och vara medveten om lokala lagar om upphovsrätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.