Vad är en Usenet nyhetsläsare?

En User Network (USENET) nyhetsläsare är ett program för att läsa Usenet nyhetsgrupper. En nyhetsläsare är också kallas en nyheter klient .

Även om en student vid University of North Carolina skrev den första Usenet nyhetsläsare år 1980, började USENET på Duke University i 1970-talet. Idag är USENET ett nätverk med över 100. 000 diskussionsgrupper med teman som omfattar både stöd och återvinning som veteranbilar och politik. Oavsett din glädje eller passion, är det naturligtvis att bli en diskussionsgrupp dedikerad till ämnet. Kunniga användare kan också skapa diskussionsgrupper genom att följa USENET protokoll.

En bra Usenet nyhetsläsare gör det enkelt att prenumerera på och organisera olika diskussionsgrupper. Det bör också göra det möjligt för användaren att sätta ett annat smeknamn eller persona till varje tecknad nyhetsgrupp. Detta skyddar användaren från intrång i privatlivet. Annars kan vem som helst med ett egenintresse ange ett enda namn i ett nyhetsarkiv som Google-grupper och få en avkastning sida med länkar till alla inlägg som användaren har lagt fram sedan 1981. Genom att konfigurera Usenet nyhetsläsare använda ett annat smeknamn för varje diskussionsgrupp, en sökning i arkiven kommer bara tillbaka inlägg från de enskilda närstående diskussionsgrupp.

Usenet nyhetsläsare bör också ha arkivering alternativ för att förhindra bibehållandet av tjänster i databasen arkiv, om så önskas. Detta frivilliga rubriken är känd som "X-noarchive=Ja. " Även om detta inte en garanti för att tjänsten inte kommer att behållas av varje arkiv på webben, Google-grupper hedrar ingen arkivet alternativ genom att dessa tjänster under en kort period på cirka en vecka, snarare än permanent.

Ett annat tecken på en god Usenet nyhetsläsare är att den skapar en egen miljö för maximal säkerhet. Diskussionsgruppsläsare att även hantera andra uppgifter, t. ex. de som fungerar som användarens huvudsakliga e-postprogram, planläggaren och personlig assistent, har potential att läcka utförlig information om äventyras. Genom att hålla Usenet nyhetsläsare separat, har användaren bättre skydd mot virus, maskar, Web fel, trojanska hästar och andra hot som rutinmässigt kommer via e-post och World Wide Web. Det skyddar också användarens lista över tecknade nyhetsgrupper och hans eller hennes meddelanden arkiv från utgående kompromiss.

En ytterligare fördel med ett fristående Usenet nyhetsläsare är att den har mer flexibilitet och valmöjligheter konfiguration för nyheter än en multifunktionell programvara som Microsoft's Outlook Express eller stöddig Outlook . Dessa program används ofta som diskussionsgruppsläsare eftersom de kommer förinstallerade på många system, men USENET aficionados är mer benägna att använda fristående diskussionsgruppsläsare som Free Agent , 40tude Dialog , eller X-Nyheter .

En nyhet klient kan vara en online Usenet nyhetsläsare eller en offline Usenet nyhetsläsare . En online nyhetsläsare behåller inte inlägg en gång offline. Ursprungligen när utrymmet på hårddisken var begränsad och dyr, sparas online diskussionsgruppsläsare utrymme genom att rensa allt i slutet av varje USENET session.

En del användare föredrog att behålla diskussionsgruppsmeddelanden, även offline. Faktum är att många abonnenter som betalas av minut att vara online, och för att spara pengar, behövs för att samla nya tjänster, gå offline för att läsa och skriva svar, sedan igen för att skicka svar. Offline diskussionsgruppsläsare tillåta detta. Idag offline diskussionsgruppsläsare är mer populära.

Free Agent , Agent (shareware version), och 40tude Dialog är tre av de mest populära offline USENET diskussionsgruppsläsare. Xnews är ett online Usenet nyhetsläsare. För mobila applikationer som mobiltelefoner med tillgång till Internet, mobila nätet stil diskussionsgruppsläsare kan tjäna väl för att bevara begränsat minne samtidigt tillgång till Usenet är på språng.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.