Vad är en USB trådlös enhet?

USB är en vanlig förkortning som står för Universal Serial Bus. En USB är en rektangulär anslutning som i allmänhet medger någon form av anordning att interagera med en dator. Många typer av anslutningar som görs till datorer involvera ledningar och kablar. Detta kan gälla även med USB-enheter. Ett objekt som ansluter genom USB-porten och inte har sladdar eller sladdar att ansluta den till datorn kan kallas en USB trådlös enhet.

Innan USB-anslutningar blev populär, ansluta olika enheter till datorn kan vara en utmaning. Ibland var det omöjligt för en person att ansluta alla de saker hon ville ansluta eftersom det fanns ett begränsat antal hamnar. Skrivare och bildskärmar, till exempel, hade särskilda typer av anslutningar. Detta innebar i allmänhet att endast en av varje av dessa anordningar kan anslutas.

USB-anslutningar tenderar att ge datoranvändare större frihet att ansluta olika delarna till sina datorer. Processen för att ansluta är i allmänhet enkel och snabb. När det är gjort, kommunikationen vägen mellan enheterna och datorn är ofta snabbare än den skulle om andra typer av hamnar har använts.

Det finns en tendens att bygga nya datorer med fler USB-portar. Detta gäller särskilt för bärbara datorer, som har mindre utrymme för skrymmande hamnar än stationära datorer. När fler enheter är konstruerade för att interagera med datorer, det finns också en tendens att göra dem med identiska anslutningar som erbjuder datoranvändare den bästa och snabbaste vägen. I många fall, de val som är USB-anslutningar.

En USB-trådlösa enheten är i allmänhet utformade för att ge datoranvändare en ännu bättre upplevelse. En gång i tiden, nästan varje enhet som behövs för att interagera med datorn krävs en sladd eller kabel. Ibland två sladdar eller sladdar var nödvändiga. Detta resulterade ofta i långsam kommunikationsvägar. Det skulle också kunna vara stökigt eller ful.

Med en trådlös USB-enhet finns i allmänhet inga sladdar eller kablar. I vissa fall är en signalanordning ansluten till datorn genom en USB-port. En trådlös enhet, t. ex. en mus eller tangentbord kan kommunicera med signalanordning, som sedan gör att enheten interagera med datorn. Den signalanordning kan arbeta med flera objekt samtidigt.

En USB-enhet kanske också använda en annan typ av teknik som t. ex. Bluetooth eller Wi-Fi. Denna teknik tillåter ofta en kommunicerande enhet som ansluts till en USB-port. Efteråt kan information utbytas eller nätverk som kan nås även om det inte finns någon fysisk anslutning mellan datorn och utdataenheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.