Vad är en Storage Service Provider?

lagring tjänsteleverantör är ett företag som ger andra företag något som de desperat behöver: lagringsutrymme. Nu när en stor del av ett företags normala verksamhet sker elektroniskt, är behovet av datalagring så mycket större. Företagen har bokföring, kund-spårning, telefonlistor, även dagordningar och noter som måste sparas och arkiveras, redo för enkel åtkomst. Lagring tjänsteleverantörer kan göra allt detta.

Den gemensamma uppfattningen om datalagring är att ett företag gör sin egen grej: att samla in egna data och lagra det på sitt eget sätt, vare sig det disketter eller band eller hårddiskar. Detta är helt sant för många små och stora företag, men det är helt sant för många andra företag som saknar antingen resurser eller initiativ till att lagra sina egna uppgifter. Ange lagring tjänsteleverantören. Ett företags data-oavsett vad det är, tillsammans som företaget vill spara-sparas i en avlägsen plats, och företaget får tillgång till denna information när de anställda vill ha det, oftast via Internet och vanligtvis med hjälp någon form av kryptering.

En annan tjänst som en förvaring tjänsteleverantör kan ge till sina kunder är säkerhetskopiering av data. Detta är en mycket användbar process, en som många företag kommer att välja. Det är ofta så att lagring tjänsteleverantörer har den senaste, den största och mest säkra metoder för att säkerhetskopiera data och hålla den säker och sund. Tillsammans med backup kommer arkivering, eller digital indexering. Ett företag kommer att vilja ha möjlighet att enkelt söka efter en specifik datamängd, som en anställd skulle göra på hans eller hennes personliga datorns hårddisk, och lagring tjänsteleverantörer erbjuder vanligen denna tjänst som ett incitament för att utnyttja sina erbjudanden.

Ett sätt på vilket ett lager tjänsteleverantör kan hjälpa ett stort företag är att konsolidera data från flera platser. Ett företag kan ha kontor på olika fysiska platser, antingen över staden eller i hela landet. I dessa fall kommer företaget ha svårt att lagra alla sina data på en fysisk plats, om inte denna plats är en förvaring tjänsteleverantör. Många stora företag uppträda som sin egen lagring tjänsteleverantör, men många andra företag lägger sina data i händerna på experter, för säkerhetskopiering, lagring, delning och arkivering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.