Vad är en Sock Puppet hemsida?

En webbplats socka docka är en webbplats skapats för att stödja en artificiell person och benämns i Internet slang som en strumpa marionett, skugga marionett eller handske marionett. Medan några strumpor dockor gå till längden på att göra webbplatser och föredrog att stanna kvar i skuggan av anslagstavlor, blogg kommentarer, och andra forum, en del gör, och ibland kan lura annars välutbildade och kunniga individer. En strumpa marionett webbplats kan användas för att skapa illusionen att en falsk personlighet är verklig förväg en viral marketing-kampanj, som en del av en astroturfing ansträngning, eller att motarbeta människor med motsatta åsikter.

Ursprunget till strumpan marionett namnet är förmodligen en hänvisning till den lätthet med vilken en strumpa marionett kan göras. En riktig strumpa marionett kan vara så enkelt som en socka placeras över hand, men det blir en suppleant personlighet kontrolleras av användaren. På medellång av Internet, en strumpa marionett är en falsk eller skämt som skapades av en vanlig användare, oftast med ont uppsåt. En användare kan göra ett konto strumpa marionett för att svara på sig själv på bloggar eller trådar, vilket gör ämnet verkar vara mer intressant, eller angripa människor med motsatta åsikter. En strumpa marionett konto kan även användas för att förvränga röster och omröstningar, och allmänt manipulera andra användare av Internet resurs. Eftersom strumpa marionett räkenskaperna är dessutom skadligt, de flesta webbplatser rynka pannan på dem.

Bortom skapandet av ett extra konto för att skapa en hel webbplats strumpa marionett föreslår allvarligt engagemang. Det kan också vara mycket svårt att identifiera en webbplats strumpa marionett, särskilt om upphovsmannen är listig om dess konstruktion, vilket gör det verkligen verkar vara skapad av en annan person. Strumpan marionett webbplats kan användas för att stärka ett konto strumpa marionett på en Internet-forum, skapa en separat artificiell identitet för falska konto, eller så kan stå på egna som en självständig enhet. Eftersom en strumpa marionett webbplats kan vara mycket väl utformad, har det förekommit allvarliga fall av bedrägeri, inklusive men inte begränsat till nytryck av innehåll av stora nyhetskällor.

I en astroturf, eller falsk gräsrotsnivå, kampanj, en strumpa marionett webbplats kan vara ett avgörande inslag i kampanjen. Eftersom astroturf kampanjer har ofta en hel del pengar bakom dem kan strumpan marionett webbplats vara smart, välgjort och mycket övertygande, särskilt för godtrogna läsare. Webbplatsen kan användas för att underminera oppositionen, sprida vilseledande uppgifter eller att lura folk att tro att en rörelse har en stor förankring. Viral marketing kampanjer använder också denna teknik för att väcker nyfikenhet och många skapa flera strumpor marionett webbplatser för att simulera "diskussion" av kampanjen, och därmed locka till sig mer uppmärksamhet.

Trots att identifiera en webbplats strumpa marionett kan vara svårt, en del saker kan ge ledtrådar. Ta alltid reda på "om oss" och "kontakt" områden, som kan visa vem som finansierar hemsidan, som är delaktig, och andra webbplatser som webbplatsen länkar till. Prova att söka efter namn på personer på webbplatsen för att se om de verkligen existerar bortom gränserna för strumpa marionett hemsida, och försöka leta upp den information domän registret för att se om du kan ta reda på vem som äger den. Också titta noga på det språk som används och resurser som det hänvisas till, och om webbplatsen har forum, granska dem noga för att se om du kan hitta ledtrådar som kan tyda på att de många affischer faktiskt strumpa dockor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.