Vad är en Programmerbara tangentbord?

En programmerbar tangentbord är ett tangentbord som kan konfigureras för att utföra en rad olika anpassade kommandon med hjälp av kortkommandon. Många tangentbord har någon grad av programmeringsmöjlighet, så att användarna kan ange flera snabbtangenter som kan användas för att få tillgång till ofta använda program, men andra tangentbord har utformats särskilt för programmerbara funktioner, med en rad möjliga konfigurationer. Normalt är en programmerbar tangentbord lyckades med en dator verktyg som kan användas för att spela in den önskade kommandon.

En mycket grundläggande programmerbara tangentbord kan ha en rad med knappar längs en marginal på knappsatsen som kan användas för att använda favorit-program med ett klick. Till exempel kan användaren koppla första knappen för att ett e-postprogram, en annan till en webbläsare och en annan till ett ordbehandlingsprogram, vilket möjliggör snabb åtkomst till dessa vanliga program. Tangentbordet kan också ha kortkommandon som kan användas för att förstora eller förminska en bild på skärmen, eller att sätta datorn i ett tillstånd av avstängning eller viloläge.

Ett tangentbord kan också säljas till konsumenter som vill använda sin dator för en specifik användning. Till exempel kan en media-tangentbord har programmerbara knappar som kan användas för att sätta på tangentbordet till en fjärrkontroll för datorn, så att användaren kan starta, spela, stopp, paus, snabbspolning framåt och bakåt media på avstånd, och tillåter fjärrkontroll av volymen. Språk tangentbord kan programmeras till att växla mellan flera språk eller alfabet, så att flerspråkiga användare att använda samma tangentbord för all kommunikation. I dessa fall tangentbordet ofta kommer förprogrammerad med en möjlighet för omprogrammering av snabbtangenter.

I mer avancerade tangentbord kan fler knappar programmeras. Funktionstangenterna går längs toppen av programmerbara tangentbord, till exempel, kan förvandlas till snabbtangenter. Förutom att öppna särskilda program skulle snabbtangenter också programmeras med makron, som är en serie kommandon inbyggda i en enda genväg. Makron är särskilt populära bland programmerare och spelare, som gillar tanken på att bädda in ofta använda kommandon eller sekvenser tangentbord till en knapp.

många elektronikaffärer säljer programmerbara tangentbord, och det är även möjligt att beställa dem via online återförsäljare. Det finns också program som finns tillgängliga att programmera om vanliga tangentbord, speciellt laptop tangentbord, eftersom de är svårare att ersätta än fristående tangentbord enheter. Dessa program kan användas för att mappa om tangentbordet så att den kan utföra en önskad funktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.