Vad är en One Handed Keyboard?

en hand tangentbord är en typ av tangentbord som kan användas för att skriva alla bokstäver med en hand. Några av dessa enheter är mycket små och används som plug-ins för saker som handdatorer, mobiltelefoner, eller en kombination telefon /handledaren enheter. De kan hjälpa typ i materialet snabbare än möjligt med jakten och picka stil av de flesta liten enhet tangentbord. Andra är större enheter, och vissa ser absolut inget som en keyboard (som BAT tangentbord), men använder en kombination av knappar trycks in (eller ackord) för att producera olika bokstäver.

Det finns många anledningar till varför någon skulle välja att ha en en hand tangentbord. För mindre enheter fungerar de helt enkelt kanske vill ha något lätt att bära som endast kräver en hand att använda. Omvänt kan vissa människor vill ha en en hand tangentbord om de har funktionshinder eller betydande skada i en hand, vilket gör det svårt att skriva med två. Dessa folk sedan har flera val i typ tillgänglig för dem.

Vissa typer av dessa tangentbord är baserade på standard QWERTY modellen eller DVORAK modell. Om maskinskrivare har lärt sig att röra typ via någon av dessa modeller kan de föredrar att använda en liknande nyckel arrangemang med en en hand tangentbord. Många hävdar att med träning, maskinskrivning hastighet kan liknar två-handed skriva, och både tangentbord möjligt för människor att "jaga och picka" också.

En annan modell som kan fungera för dem som utbildas på QWERTY är halv QWERTY-tangentbord, som har endast hälften av knapparna och kan vara lättare att lära sig för de som används för ett tangentbord. Genom att använda mellanslagstangenten ger denna typ av människor tillgång till de andra tangenterna på ett liknande sätt på hur de skulle skrivas i handen inte används. Vissa tror att halv QWERTY är det bästa valet för dem som redan sammanfattning maskinskrivare utbildats i QWERTY-metoden.

Andra stilar av tangentbord finns och dessa är i ständig utveckling. De flesta av dem har en inlärningskurva. Det tar ett tag att behärska att skriva med en hand med en ny metod. BAT-systemet, till exempel, där människor tryck på knappen kombinationer att tillverka bokstäver kan ta tid att memorera. De som praxis ständigt, till exempel de som har arbete som maskinskrivare, kan bli snabb på alla system. Men för tillfällig användning, kan en räckte tangentbord med nya komplexa system vara svårt att bemästra, och en del är ganska dyr.

En annan fråga med en hand tangentbord för hand utmattning. Människor som skriver ofta till slut med en hand att skriva alla bokstäver och symboler, och många av tangentbordet typer som finns är inte ergonomiska. Priset är en annan fråga. Vissa stilar är väl över $ 500 amerikanska dollar (USD), men några är billiga, och modeller som DVORAK bör kunna erhållas för lite eller inga pengar.

För många människor är dock vilket pris som helst samband med en en hand tangentbord väl värt det om de kan typ med lätthet efter lärande ytterligare steg för att producera alla bokstäver. En del väljer helt enkelt att fortsätta med vanliga tangentbord, och köpa dem i mindre storlekar, och detta kan vara bra för jakt och picka skriva. För dem som behöver skriva regelbundet med en hand, får lära sig en en hand tangentbord system vara väl värt det, eftersom många är kapabla att skriva på utmärkta hastigheter med praxis konkurrera med hastigheter på behöriga två hand maskinskrivare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.