Vad är en Ergonomic Keyboard?

Nu när nästan alla på arbetsplatsen använder ett tangentbord till viss del, den stress som repetitiva skriva orsakar på händerna, handleder och fingrar har blivit en stor arbetsplats fråga. Den ergonomiska tangentbord har utformats för att för att lindra en del av att stress och ger en mer bekväm plattform för att skriva.

Ergonomiskt tangentbord mönster också bidra till att avlasta ibland smärtsamma villkor såsom karpaltunnelsyndrom och repetitiva stress skada som beror på förlängas tangentbord användning. Dessa specialdesignade, konturerade tangentbord skapas med komfort i åtanke, och ofta rekommenderas av terapeuter och hälsovården.

Ibland ett ergonomiskt tangentbord kommer att utformas i okonventionella Dvorak tangentbordslayout i motsats till den standard QWERTY layout, i tron att detta tangentbord mönster också hjälper till att lindra stress på fingrar och armar.

Det finns ingen exakt definition eller exakt design för ett ergonomiskt tangentbord, men olika modeller i allmänhet skapa en formad design som är bekvämare än en vanlig platt tangentbord. Några ergonomiska tangentbord har en justerbar lutning ner i mitten, med de två halvorna placerade flera inches isär. Andra kan ha en rundad bas eller unikt designade palmrest. Den "delade händer" design är centrala designelement av ergonomiska tangentbord, och ger en mer naturlig placering som gör att händerna blir mer vitt åtskilda när du skriver. När en maskinskriverska blir van vid denna uppdelning design, kommer de flesta överens om att det känns mer bekväm och naturlig.

ergonomiskt tangentbord behandlar flera frågor. Det övervinner den stress som uppstår när nå ut till använda det numeriska tangentbordet och musen, och ofta sträcker i händer och handleder som sker i konventionella tangentbord. De små fingrar, som är de svagaste, trycks i bruk för att träffa ytterligare tangenter, vilket orsakar ytterligare problem. Den ergonomiska tangentbord minskar också betona att resultaten från trängs på händerna på tangentbordet, den asymmetriska kroppshållning man tar när man arbetar på ett konventionellt tangentbord och stress till följd av ständiga utökade skiftande.

I allmänhet , ergonomiska tangentbord ger en mer naturlig position för att skriva, och har visat sig minska muskel belastningen på fingrar, handleder och händer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.