Vad är en E-handel programmet?

En elektronisk handel eller elektronisk handel programmet formen av Internet-handel varigenom online-företag sälja sina varor eller tjänster på World Wide Web. Ett e-handel program kan innehålla allt från att öppna en butik på nätet för att erbjuda sina kunder banktjänster, investeringsprodukter, eller förmågan att göra flygbolag och biluthyrning bokningar. De flesta e-handel bolagen bedriver sin affärstransaktioner via e-post eller på Internet.

E-handel företag allmänhet bedriver verksamhet på tre huvudområden: företag och kund transaktioner, e-handel stödtjänster, och business to business transaktioner. Business till kund e-handel program erbjuds av en lång rad företag. Vissa företag kör virtuella butiker, ge sina kunder möjligheten att köpa varor eller tjänster på nätet. Till exempel kan en kund bläddra igenom en katalog och sedan köpa ett par byxor med hans eller hennes kreditkort med hjälp av en säker webbplats. Byxorna är sedan skickas till kundens hem.

Andra företag sälja abonnemang som ger kunderna möjlighet att komma åt vissa webbsidor. Nyheter tjänster, webbplatser tidningen och bulletiner jobb är några exempel på dessa prenumeration webbplatser. Dessutom kan vissa företag ge sina kunder transaktionsbaserade onlinetjänster. Till exempel företag som banker, får kreditföretag eller andra finansiella institutioner tillåter sina kunder att utföra en rad online-tjänster-från att betala räkningar och portföljförvaltning av värdepapper att göra kontoöverföringar och köp lager.

Företag som erbjuda e-handel stödtjänster sälja de verktyg som krävs för att driva ett virtuellt företag. Till exempel kan ett e-handel webbhotell erbjuda produkter e-handel integration, webbplats formgivning och web server hosting. Ett stöd som företag kan också sälja program för e-handel programvara som tillåter företag att göra saker som att utveckla online kundvagnar, underlätta säkra köp med kreditkort eller att helt kundorder.

Många företag bedriver business to business (B2B) köp och sälja via en e-program. Denna typ av e-handel program är speciellt användbart för företag som verkar på den internationella marknaden eftersom den utvidgar sin marknad räckhåll. Det kan bidra till att minska inventering krav samt effektivisera affärsprocesser och minska behovet av arbetskraft, eftersom många tjänster är automatiska.

Att besluta om att inrätta en e-handel program kräver ett företag att utvärdera sin nuvarande använda informationsteknik och kapacitet samt framtida planer för systemuppgraderingar. Ett företag bör också avgöra om en del eller alla sina affärsområden är lämpade för e-handel. Detta kan göras genom att utföra en kostnads-och intäktsanalys. Ett företag som antar en e-program bör också vidta alla nödvändiga säkerhetsåtgärder mot att deras känsliga uppgifter, till exempel kundernas kreditkortsuppgifter, stulen av cyber tjuvar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.