Vad är bredbandspenetrationen?

Begreppet "bredband" avser summan av Internet marknaden som hög fart eller bredbandsanslutning till Internet har fångat. När bredband lanserades som en metod för att ansluta till Internet, många företag förväntas tryggt att fånga majoriteten av marknadsandelar, och av goda skäl. Bredband tenderar att vara snabbare, effektivare och mindre problem-belastade än andra tillgång metoder såsom uppringda. Som online-innehåll blir mer bandbredd intensiv, bredband gör att Internetanvändare kan ladda innehåll snabbt.

Med en ökning i prisvärd teknik och konkurrerande leverantörer, Internet via bredband är överkomligt för många konsumenter, som att byta efter att ha blivit frustrerad av långsamma uppringda anslutningar. Många telekomföretag också försöka öka sina bredbandsspridningen genom att erbjuda det som en del av kombinerade telefon, Internet och /eller tjänster kabel. Detta i kombination med låga priser gör bredband överklaga till abonnenter med låga inkomster. 70% av Internet-abonnenter i västra nationer förväntades anta bredband senast 2010, enligt analytiker 2006.

Bredbandspenetrationen växte med stormsteg först efter att allmänt infördes i början av 2000-talet. År 2004, i USA och Storbritannien än hälften av Internetanvändarna använde bredband hemma, på kontoret eller på båda platserna. Började dock bredbandspenetrationen sjunka snabbt i många västerländska nationer efter denna punkt, liksom tidiga hade redan plockat upp den teknik och äldre Internetanvändare ansåg att de antingen inte hade råd eller inte behöver det. Detta inträffar ofta med ny teknik som ursprungligen fångar allmänhetens fantasi och sedan faller av, eftersom det uppnår maximal mättnad på marknaden.

område i världen med störst bredbandspenetration är Asien, som gick förbi traditionella uppringd access till Internet på många ställen och hoppade av satellit-eller DSL-bredband. Europa nästa, med de skandinaviska länderna har den högsta bredbandspenetrationen. Nordamerika följande, med Sydamerika och Afrika sakta komma ikapp.

I både Europa och Asien, spridningen av bredband har uppmuntrats av de länder som stöder konkurrens mellan flera företag och utveckling av bättre teknik. I vissa städer är stadsomfattande bredband tillhandahållas till låg kostnad, medan andra, såsom San Francisco, Kalifornien har utvecklat initiativ för att ge gratis bredband till alla medborgare. I USA, har många kunder inte alternativ när det gäller att välja en bredbandsleverantör, något som vissa kritiker tycker har bromsat tillväxten för bredbandspenetration.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.