Vad är bredband över Powerline?

Ibland tekniken utvecklas bakåt. Så är fallet med bredband över Powerline, en teknik som tillåter människor att använda Internet genom att koppla en speciell modemet till ett eluttag. På sätt och vis blir Electric Company Internet Service Provider (ISP). På detta sätt kan konsumenterna få ett tredje alternativ för att få tillgång till Internet, utöver kabel-och DSL.

Närmare bestämt Bredband via Powerline sänder Internet via radiovågor över elledningar. Tyvärr för skinka radiooperatörer dessa Internet sändningar tillgång till flera av samma frekvenser som traditionellt används för amatörradio. Bredband via Powerline använder dessa frekvenser eftersom de i allmänhet låga våglängd och kräver lite ström, men levererar fortfarande samma högkvalitativa bredbandstjänster att konsumenterna kan få från kabel-och DSL källor.

Inblandning av skinka radiosändningar med överföra information via Internet och vice versa kan vara problematisk för båda sidor. Bredband via Powerline kunde levereras vid högre radiofrekvenser, men kostnaderna nödvändigtvis skulle stiga, vilket gör det mindre attraktivt alternativ till kabel eller DSL. Det är inte bara skinka radio som är en potentiell stötesten: Myndigheter, offentliga organ säkerhet, militära och sjöfart använda kortvåg frekvenser samt, höja den möjliga förekomsten av störningar i båda ändarna.

Bredband via Powerline har en sak att satsa på det: De ledningar som redan finns i huset eller företaget. Du behöver inte nya telefonlinjer eller kabel ledningar installeras eftersom Internet signaler via befintliga elledningar. Kostnader i samband med DSL eller kabel är därför undvikas.

Bredband via Powerline är för närvarande inte tillgänglig överallt. Enligt en överenskommelse med den amerikanska regeringen, Bredband via Powerline håller på att testas i valda områden över hela landet. Testerna förväntas fortsätta under de kommande åren. Det är också troligt att tekniska framsteg som gjorts under testperioden kommer att eliminera några av de problem som bredband över Powerline nu står inför.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.