Vad är bakåt kompatibilitet?

Bakåtkompatibilitet är en funktion som garanterar funktionalitet med tidigare standarder eller versioner. Bakåtkompatibilitet gör det möjligt för teknik för att gå vidare utan att göra befintlig teknik föråldrad.

Till exempel i den snabba, mycket konkurrenskraftig datorindustrin, tillverkare och bilda kooperativa grupper för att utveckla nya standarder. När dessa normer har antagits, tillverkare skapa kompatibla produkter. Detta håller marknaden konkurrenskraftig och ger konsumenterna ett brett urval av produkter som är garanterat kompatibla. Om inte för bakåtkompatibilitet, varje gång en produkt förbättras, skulle det vara oförenligt med den befintliga infrastrukturen. Tänka dig att köpa ett nytt tändstift för en tre år gammal bil, bara för att få reda på att du behöver en ny bil att använda i kontakten!

datorsystem, programvara, nätverk och digitala enheter fungerar med ett stort ömsesidigt beroende. Som varje komponent, enhet, är program, nätverk eller infrastruktur förbättras, bakåtkompatibilitet ser "hela" kommer att fortsätta att fungera. Om andra delar kan bara förstå språket i den gamla standarden, kompatibilitet bakåt gör det möjligt för den nya delen att fungera med den gamla standarden. När systemet är uppgraderat och kan utnyttja den nya standarden, använder den nya delen den nyare, bättre standard.

Bakåtkompatibilitet har alltid varit en del av operativsystem. Om det inte var varje gång en konsument installerat ett nytt operativsystem, skulle ny programvara krävas. Istället fortsätter de flesta av våra program att arbeta på det nya systemet, även om den var avsedd för en äldre operativsystem. Det tar många år för programvara eller ett tidigare operativsystem för att bli gamla, ge konsumenterna gott om tid att uppgradera.

Kanske första gången många moderna konsumenter fick kännedom om bakåtkompatibilitet var med tillkomsten av Universal Serial Bus (USB) port. Denna hamn öppnade dörren till plug and Play-enheter och USB 1. 1-standarden infördes i många produkter. När standarden har förbättrats i snabbare 2,0, utrustning byggd för att den nya standarden hade infoga bakåtkompatibilitet fortsätta att köra på befintliga USB-portar på 1,1 hastigheter. När konsumenten uppdaterade hamnen till en 2. 0-port, kan produkten köras vid 2. 0 hastigheter.

Även om det inte finns någon tidsfrist som fastställts, äldre standarder så småningom bli arv. I detta fall dagens teknik inte längre stöder dem. Programvara utformad idag för Windows XP är inte att vara bakåtkompatibla med Windows 3,11, men i vissa fall är det fortfarande skrivs till vara bakåtkompatibla med Windows 98.

När du investerar i nya komponenter, Det är alltid en bra idé att köpa den senaste standarden tillgänglig. I sällsynta fall kan en del vara bakåtkompatibla, så om det är en fråga-och det oftast är-se till att gå. Bakåtkompatibilitet håller dig igång så att du kan uppgradera ditt system när tid och plånbok tillåter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.