Vad är Uppringd internet?

Uppringt Internet är en typ av Internet-anslutning som fungerar via en vanlig telefonlinje. Genom att köra telefonsladden till ett modem enhet i den personliga datorn och konfigurera datorn för att ringa ett visst telefonnummer, är datorn ges tillgång till Internet.

Uppringt Internet tillträde erbjuds genom ett antal Internetleverantörer (ISP). De flesta Internetleverantörer hyra en uppsättning telefonnummer, ibland lokala, ibland på nationell nivå, att ringa in nätverk rörledningar som matas in i Internet. Prenumeranter till ISP betala normalt en månads-eller årsavgift. För denna avgift kan abonnenten ansluta till Internet när som helst på dagen eller natten till kryssning på webben, skicka och ta emot e-post, delta i IRC chattrum och diskussionsgrupper USENET.

Innan en person kan prenumerera på en uppringd tjänst, han eller hon måste ha en dator och uppringt modem. Ett modem är en billig komponent som passar i en ledig kortplats inuti datorn. Det finns också externa modem att sitta vid datorn, ansluten till datorn med en seriell eller suppleant typ kabel. En telefonlinje flöden i modemet.

Modemet styrs av programvara i datorn, till exempel Nätverksanslutningar verktyg som levereras med Microsoft Windows operativsystem. Här kan du ställa in en profil för ISP, som kommer att tala om för modemet vad telefonnummer att ringa och hur man kommunicerar med uppringd tjänst. ISP inte själv tillhandahåller dessa uppgifter.

Genom att bli en uppringd tjänst, väljer abonnenten ett användarnamn och lösenord. När modemet ringer telefonnumret och gör en anslutning, en "handskakning" utspelar sig i vilken information som utväxlas mellan datormodem och fjärrservern. Användarnamn och lösenord tillhandahålls av modem. Detta ger användaren tillgång till det via uppringd gateway till Internet.

uppringd tjänst är det billigaste men även de långsammaste typen av tillgång till Internet. På grund av begränsad bandbredd-förmåga för modem för att skicka och ta emot data-uppringd tjänst kan ta upp till fem minuter att ladda ner bara en MB data. Caching ofta besökta sidor, och andra tricks programvara och tweaks kan påskynda erfarenhet av uppringd access i vissa fall. Men om din huvudsakliga syftet online är multimedia-centrerad, (musik, filmer och grafiska-lastade webbplatser), uppringd tjänst kan vara så långsamt att den är otillfredsställande.

Snabbare Internet alternativen finns, de flesta vanligt, kabel-och DSL ( Digital Subscriber Line eller Dedicated Service Line ). DSL använder din vanliga telefonlinje för snabb tillgång till Internet, men skiljer sig från uppringd i DSL använder en digital frekvens. Uppringd överför data över telefonlinjen med hjälp av vanlig analog frekvens, vilket gör det omöjligt att använda din mobiltelefon när online. Med DSL-tjänsten kan du vara online och använda telefonen samtidigt. Kabel skiljer sig från uppringt i det tillgång till Internet som sker via samma kabel företag som ger kabel-tv till hemmet.

Både kabel-och DSL ger en 24 /7 Internet-anslutning, vilket möjliggör abonnenter att lämna datorn aktivt ansluten till Internet 24 timmar om dygnet. Dessa tjänster är mer än 30x snabbare än uppringt, men de är också dyrare. Undantag kan uppringda tjänster som drar in mer än $ 15 till 20 (US dollar) per månad. I så fall kanske du kan hitta snabb tillgång till internet i ditt område till ett jämförbart pris.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.