Vad är Upplyst tangentbord?

Upplyst tangentbord lita på belysningen för att ge nycklar större synlighet i svagt ljus, vilket eliminerar behovet av att använda riktad belysning som kan ge reflexer.

Många människor tycker om att använda sin dator på natten med endast ljuset av bildskärmen för att lysa upp tangentbordet. Sätta på en extra lätt kan skapa oönskade reflexer och öka öga känslighet, samtidigt kämpar med att se tangenterna är också tröttande. Upplyst tangentbord kan vara svaret, men inte bara på hemmaplan. Det kan också vara bra för multimedia presentationer i mörka styrelserum eller föreläsningssalar.

modeller och metod för bakgrundsbelysning variera mellan modeller och märken. Vissa modeller är gjorda med transparent eller halvtransparent toppar och nycklar som har svarta bokstäver. En elektroluminiscent pad sitter under toppen. I dagsljus när ljuset inte är aktiverad, tangentbordet används normalt och helt enkelt ser ut som ett vanligt tangentbord. När du slår på hela topp av tangentbordet glöder.

En annan typ av upplyst tangentbord är utformad mer som bakgrundsbelysta knappar på en mobiltelefon pad. Denna typ av tangentbord kan vara svart med bokstäver som visas vitt i dagsljus, ungefär som ett vanligt tangentbord. Men enskilda lysdioder sitta under varje tangent cap. När påslagen, snarare än alla topp glödande, bara de enskilda bokstäverna på tangenterna visas bakgrundsbelysta.

Den senare modellen kastar bort mindre ljus, som kan göra det en bättre kandidat för situationer där du inte vill att tangentbordet sken sig att bli en distraktion. Detta kan vara ett övervägande om att använda det för företagspresentationer, såvida det belysta tangentbordet kommer att vara bakom ett podium eller på annat sätt döljs allmänna uppfattningen.

Hemanvändare kommer att välja beror på personliga preferenser. De som tycker om att arbeta i mörker kanske föredrar det senare stil med sina diskreta bakgrundsbelyst bokstäver. Med detta sagt, belyst tangentbord med en glödande topp är mycket lätt att se och den större mängden ljus de släpper ut kunde komma till hands.

Egenskaper för att leta efter när du väljer ett upplyst tangentbord är möjligheten att stänga av belysning. Vissa modeller också låter användaren justera ljusstyrka, som kan vara mycket bekvämt för att använda den under olika förhållanden.

Upplyst tangentbord varierar i kostnad beroende på kvalitet, egenskaper och stil. Priserna börjar runt $ 25,00 (US) och springa så mycket som $ 120,00 eller mer. Standard tangentbord storlekar 101 + nycklar och baby eller tangentbord mini av 83 + knapparna är tillgängliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.