Vad är Software-as-a-Service?

Software-as-a-Service är en komplett uppsättning alternativ som du som konsument kan beställa tillsammans med ett program. Du får underhåll och tekniskt stöd utöver själva ansökan. Kärnpunkten i detta arrangemang är nätverket.

En av inte-så-väl dold kraven på Software-as-a-Service är att, för leverantören att erbjuda sådana tjänster som underhåll och tekniskt stöd, måste de tjänster som levereras över ett nätverk. Det är helt opraktiskt för ett företag att ägna tid och energi åt vad som utgör elektroniska hembesök, utan gör företaget till vad som måste göras över ett nätverk. I de flesta fall är detta nätverk på Internet.

Användare av Software-as-a-Service rutinmässigt logga in på ett nätverk för att använda programvara som de har köpt. Därför är dessa användare är egentligen bara hyra användning av ansökningarna. Programvara köps som en del av Software-as-a-Service är också ganska generiska. Anpassade program kan och är avsedda speciellt för användare, men detta kräver anpassade underhåll och tekniskt stöd också, något som de flesta leverantörer tänka två gånger innan erbjudande.

Användare av program som ingår i Software-as-a-Service paket brukar logga in på att använda dessa program i ett av två sätt. Det första sättet är genom avtal med en Application Service Provider som erbjuder tillgång till ansökningarna via webben, varje användare loggar på en webbsida nätverk för att använda programmen, och företaget betalar en månadsavgift för användare av ansökningarna. I det andra sättet, kallat programvara on-demand , en köper företaget en kopia av ett program som låter flera användare att ansluta på samma gång; användare fortfarande logga in på webben för att använda programmet , men de loggar in på ett annat sätt och företaget vanligen betalar ingen avgift, eftersom ansökan redan har köpt.

En av de främsta fördelarna med ett företag vinster med hjälp av Software-as-a-Service för att lösa deras ansökan behöver är att programvaran leverantören ansvarar för tid och pengar spenderas på underhåll, teknisk support och uppgraderingar. Den Software-as-a-Operatör kan ladda konsumenten en uppgradering avgift, men konsumenten behöver inte gå igenom processen att köpa uppgraderingen och installera den själv. På samma sätt, har konsumenten inte oroa dig för virus eller andra nät-hotande svårigheter. Eftersom företaget och dess anställda gör inget annat än att ansluta till ett nätverk, behöver de inte har några förväntningar om ansvar om något går fel med det nätet.

Software-as-a-Service kan vara ett attraktivt alternativ för företag som vill minimera sin mjukvara och servicebehov. Software-as-a-Service kan också vara ett attraktivt alternativ för arbetsgivare som har distansarbetare i de egna leden. Eftersom anställda behöver endast ansluta till Internet för att använda programmen, kan de arbeta var som helst så länge de har tillgång till Internet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.