Vad är Remote Computer Repair?

flesta familjer idag har en eller flera datorvana medlemmar som hjälper till vänner och familj med sina system och manicker. I många fall, den åldrande föräldrar Baby Boomers är först nu bekanta sig med datorer och behöver hjälp med att uppdatera mjukvaran, installera program eller arbeta fram en glitch. Datorvana barn eller barnbarn kan vara kommuner, stater eller ens oceaner emellan. Men du kan fortfarande hjälpa till dina nära och kära med hjälp av något som nätverksadministratörer har känt länge: fjärrdator reparation.

Vissa verktyg kan du visa och kontrollera en dators skrivbord via Internet, ger dig möjlighet att utföra underhåll, installera program eller göra vad uppgifter som måste göras som om du satt framför den datorn själv. De mest populära operativsystem från Microsoft ®, Apple ® och Linux ® vardera har kapacitet att engagera en typ av Remote Desktop program, men denna lösning kräver konfiguration i båda ändarna.

Ett annat alternativ för fjärrdator reparation är tredje parti mjukvaran. Den mest långvariga är Symantec ® s PCAnywhere ® , men detta är ett sofistikerat program inriktat på fjärrkontrollen nätverksadministration. Ett bättre val att hjälpa familj och vänner skulle vara ett enklare program som VNC ™ Free , eller en betald smak som VNC Personal Edition . Även här skulle avlägsen part måste fortfarande konfigurera programvaran innan du kan ansluta.

Så vad är alternativet? Lyckligtvis finns det en. Det enklaste fjärrdatorn reparation metod är att använda en webbaserad tjänst som skall fungera som en krypterad kanal mellan din dator och en som du kontrollerar. Även om denna lösning kräver installera ett litet program på datorn du vill styra, är installationen smidigt och kräver inte konfiguration. Fjärrkontrollen part måste konfigurera ett konto, dock på service hemsida, men detta är en enkel process.

Om det behövs kan du vara på telefonen med fjärrkontrollen part att vägleda honom eller henne genom att skapa ditt konto. En e-postadress och lösenord är allt som vanligt: s krävs. En kontroll kommer att skickas som måste klickas på att slutföra registreringen. På webbplatsen lägger sedan till namnet på fjärrdatorn till kontot. Partiet kommer att klicka på en knapp för att ladda ner nödvändig programvara. Ingen interaktion behövs i installationen. Den part som loggar ut på webbplatsen och deras del är gjort.

För att komma åt fjärrdatorn du skulle logga in på säkra webbplats med hjälp av referenser bara setup och klicka på datorns namn. Så länge den avlägsna datorn är påslagen och har tillgång till Internet, en säker anslutning kan göras. Du kommer att vara skyldiga att ge inloggningsinformation att komma in i operativsystemet. I Windows operativsystem, till exempel, är detta inloggningsnamn och lösenord för att komma åt systemet.

När den är ansluten kommer du att se skrivbordet på fjärrdatorn fylla webbsidan. All kommunikation är end-to-end krypterade, så det är helt privat och säkert. Med den här metoden kan du på distans fixa en dator, uppdatera sitt operativsystem, starta det, installera program, surfa till filer och hämta dem, eller göra något annat, precis som om du satt vid datorn själv.

De flesta webbaserade tjänster ta ut en månadsavgift att vara värd för ett sådant konto, men LogMeIn ® Free är ett undantagsfall. Det finns vissa begränsningar med den fria tjänsten, i motsats till den uppgraderade tjänster. LogMeIn Fri tillåter inte för filöverföring mellan fjärrdator och en som kontrollerar den, men filer kan alltid laddas ner från Internet på fjärrdatorn. Avancerade tjänster omfattar också extra lik möjligheten att ha en Net Möte mellan flera parter.

Fjärrdator reparationer är ett bra verktyg som kan spara tid, pengar och besvär. Även om datorn är bara några kvarter bort, när du på distans åtgärda det du kan arbeta med den när det passar, även om det är mitt i natten. Om du är sjuk du på distans kan fixa en dator utan att utsätta familj eller vänner till bakterier, och du kan även göra det i din pyjamas från sängen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.