Vad är On-Demand Computing?

On-demand computing är en företagsdator modell som ger företagen möjlighet att ge tillgång till datorresurser när de blir nödvändigt, snarare än heltid. Att göra detta kan rädda företaget pengar på maskinvara och programvara licensiering bland annat.

En gemensam tillämpning av on-demand computing kan finnas i ett sjukhus eller i mycket stora organisationer. De datorer som används inom en on-demand datormiljö är vanligtvis beroende av andra datorer för att ge dem de flesta av de resurser de behöver. Dessa "tunna klienter" kan köra en rudimentär kopia av ett operativsystem och vidta andra nödvändiga resurser från en nätverksansluten plats.

Drift med en on-demand computer affärsverksmodellen kan tillåta licensiering kostnaderna minska om ansökningar konfigureras i en Terminal Services-miljö. De är tillgängliga vid behov men i vissa fall kan hållas i en pool att tillåta alla användare att dra från tillgängliga exemplar bara när programmet används, minska den totala licensen räknas. On-demand computer kan också minska förvaltning omkostnader för miljön och energiförbrukningen för en organisation. Detta är möjligt eftersom de använda tillämpningar kan komma att installeras i en server gård en gång och fördelas med hjälp av on-demand verktyg, som Citrix eller andra tjänster terminal program för att presentera programmet för användarna. Detta minskar antalet gånger en installation eller användning äger rum.

När det gäller minskning av energianvändning, tunna klienter förbrukar betydligt mindre energi än en full skisserat klient och kan minska fotavtryck i en organisation oerhört.

Många stora leverantörer som HP, Sun Microsystems, Microsoft och IBM arbetar för att skapa så många användningsområden och scenarier för sin on-demand computer produkter som möjligt. Eftersom flera av dessa produkter blir tillgängliga och kan lätt anpassas till en on-demand miljö, fler och fler företag kunde se att on-demand computer att vara vägen för deras framtid. I framtiden kan ännu mer virtualisering blivit väldigt mainstream. Denna teknik gör att servern fotavtryck av en organisation som ska kraftigt minskas genom att konsolidera flera fysiska servrar till virtuella maskiner som körs på en fysisk hårdvaruplattform, dela hårdvara i flera värd servrar.

En del av den nyaste tekniken tillåter tunna klienter att starta upp från nätverket och ladda en bild av operativsystemet från nätverket tillsammans med andra program som kan behövas av användaren.

on-demand-modellen datorer företag verkar inte gå bort med lanseringen av Microsoft Windows 2008 och Hyper-V virtualisering av servrar kommer troligen bli ännu mer mainstream och att många fler organisationer att dra nytta av on-demand computing och virtualisering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.