Vad är New Media-teknik?

Ny medieteknik är alla typer av tillämpningar avsedda att överföra information via digital teknik, datasystem eller datanät. Fastställdes för första gången den 20: e talet, är ny medieteknik lättast förknippas med information avsedd överföringar som skall manipuleras på något sätt. De flesta former av denna teknik är interaktiva och innehåller komprimerade data för att komma åt på olika marknader. De vanligaste exemplen på nya medietekniken omfatta Internet-baserat koncept som webbplatser eller digitala medier såsom CD-rom och DVD. Allt som anses gamla medier, såsom TV, film eller papper-baserade produkter, är inte en del av nya medier.

Konceptet för ny medieteknik fick sin början på 1960-talet. Med uppkomsten av modern datateknik, blev idén om informationsutbyte via ett ett kraftfullt program. Konstnärer och designers arbetat för att skapa nya koncept att förverkligas t. ex. digital-baserade konstverk och videospel. Denna teknik blev mycket vanligt på 1980-talet och långsamt ersätta traditionellt medier, främst genom genomförande av personliga datorer och video spel. Detta även stöddes av desktop publishing metoder som tillät enklare teknik bildbehandling och nätbaserade publikationer.

Enligt nya medier tekniska standarder vissa likheter finns mellan alla typer av moderna medier. Geografiska avstånd är nedsatt på grund av det faktum att tekniken kan användas på nästan alla marknader runt om i världen. Nivån och hastigheten för kommunikation är högre på grund av möjligheten för de nya medierna arena för att utnyttja Internet. Dessutom ger det interaktiva nivå på informationsutbytet användare att anpassa sig till nya metoder medan försörjningen till sina egna bidrag. Även tidigare isolerade former av kommunikation, såsom video och telefoni, kan kopplas ihop med hjälp av ny medieteknik.

Näringsliv har ökat dramatiskt på vissa marknader på grund av uppkomsten av ny medieteknik. Tvåvägsdialog om produkter, underlättas genom tekniken hjälper marknadsförare och tillverkare hitta sätt att bättre erbjuda konsumenterna vad de vill. Idéer som t. ex. interaktiv reklam främjar nya platser för produkter att nå en bredare marknad. Till exempel, vissa företag använder sociala nätverkssajter som vill hitta och rikta eventuella kunder. Dessutom kan PR dra nytta av vad ny medieteknik kan tillhandahålla direkt interaktion, till exempel när ordföranden för USA tar online frågor från större amerikansk publik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.