Vad är Network Access Control?

Network Access Control eller NAC är en av de strategier som är anställd för att öka säkerheten protokollen i samband med en privat eller eget nät. Detta sker genom att sätta begränsningar för möjligheten att komma åt olika program och funktioner som är tillgängliga på nätet. Skapandet av de tillstånd som krävs för tillträde till en viss databas, programvara eller funktion i nätverket är fortfarande i kontrollen av en nätverksadministratör eller andra personer som har beviljats denna nivå av förvaltningen av administratören.

Det finns flera vanliga sätt att tillträde till nät kontroll uppnås. Det vanligaste tillvägagångssättet är att upprätta en process för att autentisera varje giltig användare för nätverket. Detta kan ske genom att använda ett förenklat användarnamn och lösenord kombination, eller innebär ytterligare godkännanden som krävs, till exempel ett prov fråga eller korrekt identifiering av en bild som är associerad med inloggningsuppgifter.

Normalt sätter administratören en struktur för de meriter, även om användarna kan eller inte kan beviljas förmånen att byta lösenord då och då. Denna nivå på nät tillträde kontroll (som också identifierats som NAC) är oftast den grundläggande verktyg för att se ett nätverk är säkert. Det är dock sällan den enda säkerhetsåtgärder utnyttjas.

Tillsammans med inställningen inloggningsuppgifter och förfaranden, Network Access Control också vanligtvis innebär fastställs rättigheter och privilegier i samband med varje användare. Till exempel försäljare kan ha rätt till tillgång till en allmän försäljning databas, men begränsas till den typ av information som kan nås och ses från redovisning programvara som också finns på nätet tillgång server eller NAS.

Medan en nätverksadministratör kan köpa och ladda enskilda verktyg för att hjälpa till Network Access Control, ett flertal tillverkare erbjuder nu programpaket som innehåller ett brett spektrum av olika kontroll nättillträde funktioner och alternativ. Flera av paketen möjligt för administratören att välja och vraka från tillgängliga alternativ, vilket gör det möjligt att anpassa den typ och nivå av nätverkssäkerhet som krävs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.