Vad är Millenium Simulering?

Millennium Simulering, den så kallade Millennium Kör, är en av de största någonsin simuleringar av universums utveckling. Millennium Simulering utvecklades 2005 av Jungfrun Consortium, en grupp astrofysiker från Tyskland, Storbritannien, Kanada, Japan och USA. Simuleringen, som körs på en superdator i Garching, Tyskland, ingick över 10 miljarder "partiklar" simulera 20 miljoner galaxer och kvasarer i en virtuell kub ca 2 miljarder ljusår på en sida. Millennium Simulering skapades som ett verktyg för att producera förutsägelser om storskaliga universums uppbyggnad och jämföra dem med observationsdata och teorier astrofysiker.

Millennium Simulering börjar ungefär 379. 000 år efter Big Bang , 13,7 miljarder år sedan, när universum var mycket tät och varm. Och den tiden bestod frågan om en plasma av elektroner, fotoner, och baryoner, och universum badade i ett strålning förändring. Eftersom den utökade universum och kyls nådde den en kritisk temperatur-omkring 3000 K-och började att "frikoppla" till strålning och oberoende fråga. Denna händelse producerade den kosmiska strålningen mikrovågsbakgrunden, som i dag mättar universum och har en universell temperatur på cirka 2,7 K. På grund av detaljerade observationer av den kosmiska bakgrundsstrålningen, fysiker har en god uppfattning om tillståndet i universum vid ögonblicket för frikoppling , och denna information var programmerad in i Millennium Simulering att fungera som ursprungligt skick.

Efter att ha kört Millennium Simulering på en kraftfull superdator för över en månad, fick Virgo konsortiet sina resultat-över 25 terabyte (TB) av uppgifter, nog att få plats på 5. 300 DVD-skivor. Visas i visuell form, ser produktionen som en fin tredimensionell väv av trådar med fraktala egen likhet på flera lager av organisation. Dessa filament faktiskt mörk materia, som utgör största delen av massan i universum. Mörk materia kan inte ses direkt, men dess existens kan härledas ur dess gravitationskraft på synliga fråga. I modellen kan trådar ses direkt, något som är omöjligt med äkta mörk materia.

Köra Millennium Simulering gav astrofysikerna ett överflöd av nya uppgifter om hur universum kan ha utvecklats, förutspår och "superhopen" struktur som vi ser från astronomiska data. En av de tidigaste resultat som härrör från Millennium simulering var att svarta hål kunde ha bildats tidigare än man tidigare trott, något som stöds av experimentella data från Sloan Digital Sky Survey, men som utmanar vår nuvarande kosmologiska modeller.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.