Vad är Maximum Segment Size?

Maximum Segment Size har att göra med att fastställa den största mängden data som en dator eller annan typ av kommunikation enheten kan effektivt hantera utan att bryta data i mindre delar. Generellt sett är den största segmentet storlek beräknas som antalet byte att enheten kan hantera på en gång. Maximum Segment Size har mycket att göra med den hastighet som webbsidor ska laddas i en webbläsare, och hur snabbt andra online funktioner, t. ex. anslutningar och uppdateringar av databaser, kan äga rum.

Kallas bara som MSS i de flesta fall spelar Maximum Segment Size en stor roll i snabbhet och effektivitet surfning. När anslutningen har upprättats mellan slutanvändaren och Internet-leverantören, både tillhandahållaren och kommunikation enheten i slutet användarledet varandra måste fastställa en tillräckligt snabbt för och överföringen av data. Denna åtgärd grundar sig på förmågan att systemen i båda ändar av förbindelsen. Arbetet med att utvärdera och komma överens om denna nivå på överföringen är känd som att ange MTU-storlek.

Inrättandet av MTU-storleken är avgörande för att fastställa största segmentet storlek. Typiskt, en dator som är bosatta i en hemmiljö och som använder sig av en uppringd förbindelse skulle ge en MTU-storlek på 1500 byte eller mindre. Sidhuvud vanligen kring 40 bytes lång. Genom att subtrahera rubriken storlek från MTU-storlek, är det möjligt att bestämma det högsta segmentet storlek.

Om man antar att den största segmentet storlek är tillräcklig för att alla delar av data som ska överföras utan fragmentering av segment är den webbsida som kan antas uppfylla relativt snabbt. Men om uppgifterna segmentet är för stor för den största segmentet storlek mellan ISP och slutanvändarens dator, då segmentet kommer att delas upp i mindre fragment som kommer att passera genom routing processen. Slutresultatet är att webbsidan kommer att uppfylla på ett märkbart långsammare takt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.