Vad är Master Data Management?

Master Data Management är förmågan att skapa en gemensam länk till alla viktiga data med hjälp av en master-fil. Befälhavaren filen i sin tur fungerar som en inkörsport till alla uppgifter och fungerar som en gemensam referenspunkt i övervakningen av användningen av uppgifterna. Användningen av Master Data Management kan hjälpa till att förenkla processen för att dela gemensamma data mellan flera olika avdelningar eller nyckelpersoner, vilket eliminerar behovet av flera kopior av samma data att vistas på flera olika platser i nätet.

Master Data Management kan också komma i mycket hand med att ordna tillgång till filer i mer komplicerade miljöer också. I händelse av att ett bolag har ett antal kontor över ett stort geografiskt område, användning av MDM kan bidra till att göra hämtning av data från någon av de platser som snabbt och enkelt. Ofta är detta uppnås genom att använda krypterad inloggning att säkerställa att uppgifterna är endast tillgänglig för dem som behöver tillgång till befälhavaren filer inblandade. Med den här modellen är det möjligt för avdelningar eller kontor för synkronisering med befälhavaren fil som upprätthålls på företagets server och arbeta med filer som behövs för att utföra sitt arbete ansvar.

Även om användningen av Master Data Management kommer att arbeta för ett företag oavsett storlek, är den verkliga nyttan för större företag att ha flera kontor eller produktionsanläggningar. Istället för att varje webbplats skapa och använda olika viktiga data, ger befälhavaren datahantering modell för alla att använda sig av samma filer. Detta bidrar till att minska driftskostnader i samband med underhåll av nätverk, eliminerar en del av arbetskraften som deltar i sprida information, och i allmänhet leder till en effektivare arbetsmiljö för alla berörda.

Det fina med Master Data Management är att master-filer kan fastställas att erbjuda bred tillgång till viktiga uppgifter, samt filer befälhavaren om att begränsa tillgången till vissa uppgifter. Till exempel kan Master Data Management användas för att skapa en master fil som tillät försäljning personal för att få tillgång bokföring uppgifter om kundkonton som tilldelats för varje säljare, samtidigt som man förhindrar tillgången till försäljning som är kopplade till kunder som betjänas av andra säljare. Samtidigt skulle en regional försäljningschef har tillgång till genom Master Data Management för att visa det fakturerade intäkter av alla säljare i hans eller hennes region. Företagskulturen försäljningschef i sin tur skulle få tillgång till genom Master Data Management för att visa information om varje försäljning regionen och deras produktivitetsnivå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.