Vad är Logopedernas Software?

Tal terapi programvara är ett växande produktområde, som kombinerar ett terapeutiskt behov med intelligent programmering, högtalare och mikrofoner. Tal terapi är en serie speciellt konstruerade övningar och tekniker som används för att hjälpa människor i alla åldrar som har problem att tala. Utbudet av potentiella problem är ganska bred, allt från en stamma eller stamma till teckenspråk. Människor kommunicerar mest direkt genom tal, och förmågan att övervinna utmaningar på området är avgörande för livskvaliteten för de flesta.

Det finns tre huvudsakliga typer av talterapi mjukvaran tillgänglig: hjälpa, instruktions-och translationell. För att använda denna typ av programvara, måste kunden ha en dator med ett ljudkort, bra högtalare kvalitet eller hörlurar, bra kvalitet mikrofon och tillräckligt med utrymme och processorkraft för programvaran. Kolla operativsystemet på datorn innan du gör ett val av mjukvara så att den är kompatibel.

Logopedernas programvara kan användas för ett brett utbud av tjänster som hjälper användarna att övervinna sina tal i samband utmaning. Till exempel finns det flera bra produkter som hjälper rätta till problem med diktion och ton. Programvaran kommer att uppmana användaren att läsa en fras högt.

Programmet kommer att tolka svaret och ger visuell och ljud signaler för att korrigera eventuella problem. Det korrekta mun form och tunga placering kan visas på skärmen samtidigt rätt ljud hörs. Användaren kan sedan upprepa orden så många gånger som behövs för att göra de nödvändiga förändringarna.

Instruktiv talterapi programvaran är ofta förklädd till ett spel. Detta gäller för både vuxna och barn. I programvaran produkter avsedda för barn, är programmet mycket interaktiv, med klara färger och intressanta karaktärer. Syftet är att engagera barnet och se till att de deltar aktivt i inlärningsprocessen.

Instruktion programvara för vuxna kan också vara i ett spel format, men inbegriper normalt mänskliga karaktärerna, verkliga scenarier liv och komplicerad situation. Humor används ofta för att hålla kunden engagerad och deltar i lektionen. I vissa program, är interaktiva verktyg som erbjuds, så att användarna kan kommunicera med andra människor via Internet. Denna aspekt av programvaran förbättrar verkligen inlärningsprocessen och hjälper människor att övervinna blyghet som är mycket vanlig bland personer med tal frågor.

Överbryggande talterapi programvara är mycket användbara för människor som har en degenerativa tillstånd. Programvaran lär sig kundens tal mönster samtidigt som det ger tillgång till övningar för att förbättra kvaliteten på tal. Eftersom programvaran lär sig, är en databas med ljud och ord byggs inom själva programvaran. Om personens tillstånd förvärras, kan programvaran översätta hans eller hennes tal till ord som kan förstås av familj, vänner och medicinsk stödpersonal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.