Vad är Internet Privacy Software?

Internet privat programvara är programvara som är avsedd att öka en Internet-användarens privatliv. Det finns ett antal olika privatlivet program som finns tillgängliga för Internetanvändare, och vissa människor har även utvecklat en egen programvara eller tillägg till program för att öka surfar privatliv. Kostnaden för sådan programvara varierar beroende på byggherren och den erbjudna funktioner och vissa program kräver användarna att vara relativt dator kunniga för alla funktioner för att kunna användas.

Sekretess är ett problem för många Internet-användare . På en grundläggande nivå, skulle folk veta att personer som de har på nätet kontrolleras, och att de får bestämma hur det används. Exempelvis skulle de som gör inköp online föredrar att deras hemadresser, information om kreditkort, inköp historia, och så vidare inte är tillgängliga för allmänheten. På samma sätt kan människor vill skydda pseudonymitet på Internet, eller för att kunna skicka privata mail.

På en mer komplex nivå, vissa Internet-användarna behöver kunna bibehålla full anonymitet. Bloggare i repressiva länder, till exempel, kan ha säkerhetsrisker så att de kan använda mjukvara Internet privat så att de inte kan spåras. Andra kanske vill adresser maskera IP och annan information för att täcka sina spår om de bedriver olaglig eller tvivelaktiga verksamhet online. Det finns många andra anledningar till att människor kanske vill surfa anonymt eller med en högre grad av sekretess än vad som kan ges på annat sätt.

Internet privat mjukvaran kan även användas på platser som arbetsplatser där IT-avdelningen vill se till att anställda surfa säkert. Denna programvara förhindrar oavsiktliga utsläpp av konfidentiell eller personlig information, och ser till att företaget hemligheter hålls inom företagets nätverk. Den kan också användas för att skydda anställda som inte är så bekant med frågor Internetsäkerhet, precis som människor kan använda programvara Internet privat hemma för att skydda barn som använder datorn.

Internet privat programvara kan utföra en mängd funktioner. Den kan automatiskt rensa historik och cookies, till exempel, förutom att utföra mer komplicerade uppgifter som att spoofing eller maskering IP-adresser. Det kan också snabb användare när en säkerhet eller integritet hot redovisas, anonymisera personuppgifter och anonymt surfa. Människor kan oftast välja ett antal olika inställningar i programvaran för att uppnå önskad nivå av integritet med hänsyn tagen till behovet av att hålla webbläsaren funktionella.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.