Vad är ITIL Best Practices?

På 1980-talet såg den brittiska regeringen ett behov av att skapa en uppsättning bästa praxis för kvalitet från informationsteknik (IT) proffs och avdelningar. Med tiden har utvecklats till vad som nu kallas IT Information Library (ITIL ®) bästa praxis. ITIL ® bästa metoder beskrivs i en grupp av utbildningsmaterial och böcker.

Denna bästa praxis är grupperade i sju IT kategorier, bland annat service, service, infrastruktur förvaltning, genomförande planering, application management, affärs- perspektiv, och säkerhetshantering. Genom att följa dessa bästa metoder, företag och IT-personal kan ge en effektiv, god service under hela deras organisationer. De som följer dessa bästa metoder har oftast en ITIL ® Service Desk och använda ITIL ® för att säkerställa konsekvens är alla aspekter av IT-tjänster. Personalen är i allmänhet utbildad och certifierad i ITIL ® bästa praxis samt fungera. Utbildningsanordnare och tentamen information kan hittas på den officiella ITIL ® hemsida.

ITIL ® bästa praxis lärt av kurser, studiematerial och tentor. Det finns olika fyra olika nivåer av certifiering eller ackreditering. Dessa omfattar stiftelsen nivå, mellannivå, ITIL ® Expert och slutligen

ITIL ® Master.

IT personal och chefer lära sig bästa praxis för olika områden av ITIL ® för leverans av tjänster på varje certifiering nivå. Stiftelsen nivå uppvisar de grundläggande begreppen bakom ITIL ® Service Management, men inte nödvändigtvis hur att genomföra dem. Genomföra god praxis behandlas i kurser för senare certifiering nivåer.

i mellanledet, studenter börja tillämpa de bästa metoderna och tjäna poäng för olika kurser. Denna nivå är uppdelad i två strömmar av bästa praxis, Lifecycle och kapacitet. Den Lifecycle stream fokuserar på service. Capability stream fokuserar på processen genomförande och förvaltning. De sökande måste klara separat prov för varje ström.

När IT-personal har tillräckligt Medelnivå krediter, och har klarat Managing Across the Lifecycle kurs tentamen, kan de tjäna ITIL ® Expert certifikat. ITIL ® Master referens är intjänade när kandidaten kan analysera och genomföra bästa praxis i nya områden. I augusti 202c kvalifikationer för avancerad nivå fortfarande under utveckling.

vinsterna med att införa ITIL ® bästa praxis kan vara kostnadsbesparingar, effektivare användning av tid, bättre förståelse av IT-funktioner inom alla avdelningar, ökad produktivitet och en minskning av fel och systemavbrott. Nackdelen inkluderar tid och pengar det tar för utbildning och implementering av ITIL ®. Dessutom är en näringslivets behov och teknik ständigt förändras, ITIL ® är rutinmässigt uppdateras. När ITIL ® är antagen, måste företagen arbeta för att hålla sin service management à jour med den senaste versionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.