Vad är HomePlug nätverk?

HomePlug ® nätverk är ett sätt att göra data över en kraftledning som ett hem kraftnätet. Det vanligaste användningsområdet är att skapa nätverk hemdator utan behov av extra kablar eller trådlösa signaler. HomePlug ® i sig är ett varumärke och namnet på en industristandard för systemet.

När du använder HomePlug ®-nätverk, ska du kunna sträcka datasignaler mellan två eluttag som är anslutna till samma elmätare. I praktiken anslutningshastighet funkar ungefär hälften som uppnås genom ett trådlöst nätverk. Detta bör räcka för de flesta hem Internetanvändningen. En HomePlug ® signalen ska kunna resa upp till 328 fot (100 meter) utan att försämra, så kommer vara tillräckligt för nästan alla hem.

Runt 70 företag är medlemmar i HomePlug Powerline Alliance, ett handels-grupp som främjar produkter under HomePlug varumärke. Företagen använder också en gemensam uppsättning normer. Detta innebär att alla produkter som är märkta som HomePlug ® kommer att vara kompatibla med varandra.

Det finns några faktorer som kan begränsa HomePlug ® nätverk. Signalen kan störas av vissa enheter såsom Överspänningsskydd. Av denna anledning är det normalt bäst att bara använda HomePlug ®-enheter genom att ansluta dem direkt till ett uttag snarare än genom en förlängningssladd eller multi-adaptern. Bostäder i USA som använder delat system fasen makt kanske inte kan använda HomePlug ® nätverk i hela byggnaden.

Data skickas via HomePlug ® nätverk har en liten men signifikant säkerhetsrisk. Detta beror på att signalen kan gå utanför gränserna för den berörda byggnaden. För att skydda mot detta, HomePlug ® utrustning kommer att kryptera data som standard. Dock finns det oftast ingen fara för en granne att kunna avlyssna dina data genom att helt enkelt använda sin egen HomePlug ®-utrustning.

De begrepp och teknik används av HomePlug ® nätverk kan tillämpas på andra former överföring av uppgifter. Till exempel är det möjligt i teorin att sända bredband signaler över elnätet till ett hem. Om detta fungerar måste en användare bara till att fylla en lämplig modem mellan en dator och ett standard eluttag för att få en Internet-anslutning. I praktiken finns det flera problem med störningar som gör det svårare att använda ett tillförlitligt sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.