Vad är Graphics Design Software?

Även grundläggande dokument kan lätt framställas med hjälp av ett enkelt ordbehandlingsprogram som Microsoft Word ®, mer sofistikerade effekter kräver användning av specialiserade grafisk design mjukvara. Dessa programvaror kan du välja färg, typsnitt, storlek och stil på texten och lägga till bilder eller ClipArt. Grafik programvara kan användas för att göra enkla dokument i konstnärliga skapelser, även om du normalt inte anser dig en mycket kreativ person.

Inte alla grafiska program design mjukvara är avsedda att uppnå samma mål, dock. Även Adobe Photoshop ® används för att redigera digitala bilder, till exempel, är QuarkXPress ® används för desktop publishing uppgifter som att lägga ut ett nyhetsbrev eller utforma en semester gratulationskort. Det finns också olika illustrerar programvara och 3D-grafik program som kan användas för att utforma ursprungliga datorgenererade bilder. Innan du spenderar dina surt förvärvade pengar, rekommenderas det att du spenderar lite tid att tänka på vilka typer av projekt du vill slutföra.

Vid köp av grafisk design mjukvara, finns det ett antal olika faktorer att beakta. Först måste du komma ihåg att inte alla program kan köras på både PC och Mac. Faktum är att Mac-datorer i allmänhet anses vara standard för professionell nivå grafisk design. Dessutom kan grafisk design program kräver en hel del datorkraft för att köra ordentligt. Om du har en äldre dator och planerar att göra grafisk design på regelbunden basis, kan du behöva uppgradera till en nyare stationär eller bärbar innan stora investeringar i mjukvara.

Att lära sig att använda grafisk design mjukvara kan vara en krävande uppgift. Till exempel har Adobe Photoshop ® många olika filter, penslar och specialeffekter som kan ta år att verkligen behärska. Lyckligtvis finns det många webbplatser som erbjuder online tutorials samt böcker och dvd-skivor för att lära dig hur du använder nästan varje större datorprogram som finns. Om du föredrar att lära direkt från en erfaren lärare, många gemenskap högskolor erbjuder också korta seminarier eller fortbildningskurser som kan ge dig en solid grund för lärande ett visst program.

Om din design behov är minimal, kanske du vill hålla i minnet att det finns många gratis grafisk design programvara tillgänglig. Även om dessa program saknar de avancerade funktioner deras inbetalda motsvarigheter, kan freeware alternativ vara ett kostnadseffektivt val för grundläggande bildredigering eller stationär uppgifter publicering. Ett exempel på en populär fri grafisk design programvara är GIMP, ett GNU Image Manipulation Program som ofta anses vara den närmast fri motsvarighet till Adobe Photoshop ®.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.