Vad är Furniture Design Software?

Möbler design mjukvara används på en dator för att skapa virtuella modeller och planer för en möbel som ska skapas. Möbler design mjukvara är bra för både möbler designers, inredare och husägare också. Den tillåter användaren att kommunicera sina behov till en designer anlitades för att skapa den önskade möbel och låter konstruktören skapa planer för pjäs han håller på att bygga utan att behöva rita dem för hand.

Like CAD-program, möbeldesign programvara kan skapa en 3-D-modell på skärmen för möbel för användaren att granska och göra ändringar. CAD-program är vanligtvis mer avancerade och används för tekniska eller arkitektur, medan möbler design mjukvara är skapad för att bli mer användarvänligt för dem som inte har särskilda datorutbildning, men människor i alla nivåer kan normalt använda den. Det kan vara så detaljerad eller så enkelt som användaren vill.

3-D verktyg är ett av de viktigaste funktionerna. Detta tillåter användaren att manuellt rita och manipulera möbel han bygger. Han kan ändra form och storlek, tillsammans med färg och material. Att ha en bild av det färdiga projektet gör att skapa det i verkliga livet mycket enklare. En husägare kan använda programvaran för att visa en designer vad han har i åtanke och se hur designern kan införliva att design i hans eget arbete.

När möblerna har skapats, planer för att göra det kommer att dyka upp på en annan skärm i programmet. Dessa detaljerade planer visar mätningar och kan peka ut var att göra nedskärningar för att skapa förband för bit. Träindustriarbetarefederationen hittar denna funktion mycket användbar. Istället för att dra fram varje plan för hand, gör datorn det åt dem. Om de gör en förändring av möbel, förändringar programvaran ritningarna direkt.

Sedan möbeldesign programvara skär ner på arbetstid i utarbetandet av planer och projekt för bit, det sparar pengar och arbete på både kort och lång sikt. En möbeldesigner kan spara en kopia och skicka det till en annan designer eller en klient över datorn utan att behöva lämna sitt hem. Han kan då få kommentarer om pjäsen och göra ändringar om det behövs för att passa kundens önskemål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.