Vad är Forensic Data Recovery?

kriminaltekniska data recovery är en process som används för att hämta data som kommer att användas för lagliga ändamål. Denna teknik är klassiskt används i straffrättsliga och civilrättsliga utredningar som syftar till att ge information som kan användas i domstol, även om kriminaltekniska data recovery kan även användas genom att granska företag, och i en rad andra omständigheter. Denna process utförs av utbildade tekniker som har studerat datavetenskap, informationsteknik, och kriminalteknik.

Behovet av data recovery är inte ovanligt, många människor har upplevt förlorade eller skadade filer någon gång i sitt liv, och en del är väl förtrogna med de tekniker som kan användas för att återställa eller återskapa sådana uppgifter. Kriminaltekniska dataåterställning är liknande, men lite mer komplicerad, eftersom det även finns på områden i en dator som normalt inte skulle ses eller användas för att kontrollera för särskilda verksamheter av intresse tillsammans med dataräddning som syftar till att återskapa data som avsiktligt raderas, skadad eller korrupt.

Ibland är kriminaltekniska dataräddning så enkelt som att försöka rekonstruera informationen på en skadad hårddisk, skiva eller minneskort. Vid andra tillfällen kan den omfatta uppståndelse uppgifter tros vara förlorad eller tas bort, kringgående av säkerhetssystem, eller studiet av ett datasystem för att leta efter spår av olaglig verksamhet. Kriminaltekniska data recovery kan tillämpas på situationer allt från misstänkta fall av kreativ bokföring för analys av en dator som tros tillhöra en sexförbrytare att leta efter komprometterande eller identifierbar information.

Istället för att leta särskilt efter filer som är vad de flesta gör när de utför dataräddning, rättsmedicin dataräddning specialister i första hand intresserade av information. Det är inte säkert vård vilken form informationen presenteras i, och de kan använda en mängd olika tekniker för att fylla i bitar som fattas eller göra information meningsfullt. Till exempel kan en tekniker upptäcka och återställa en skadad eller raderad partition, letar efter spår av information som kan avslöja hur och när delningen användes.

Eftersom specialister i rättspsykiatri dataräddning kan arbeta med datorer som har ympats med säkerhetsåtgärder för att förhindra att rättsliga utredningar, måste de använda särskilda förfaranden för att undvika utlösande failsafes som skulle kunna äventyra eller radera uppgiften. De måste också kunna arbeta med information på ett sätt som inte kommer att förändras eller äventyrar den. Till exempel kan en tekniker kopiera data från en hårddisk hittas på en brottsplats till en annan hårddisk, återförseglats ursprungliga hårddisken i bevis och arbeta med kopian av data.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.