Vad är Elektrisk Design Software?

Elektrisk design mjukvara möjliggör en elektriker eller elingenjör till förslaget diagram, planer och grafik som visar placering av kablar och andra elektriska komponenter. Dessa planer används i genomförandet av dessa enheter i ledningar av byggnader, elektronik, eller att någon del av dessa föremål. Elektriska planer kan också ge tillverkarna om hur man sätter ihop små elektriska komponenter som används för att bygga ledningar, ledning och andra material.

Arkitekter och elektriker är de främsta användarna av elektriska design mjukvara i utarbetandet av ledningar planer. De får göra en layout där varje tråd går, typ av tråd som används, platsen för brytaren låda och placering av belysningsarmaturer och switchar. Detta gör inte bara att organisera och installation av dessa objekt snabbare och enklare, men låter designers att dubbelkolla deras arbete att säkerställa att riktiga material har rekommenderat.

Särskilda typer och storlekar av tråd skall användas för att driva vissa delar av byggnaden. Till exempel ugn eller värmepump skulle kräva en mycket större och högre wattal tråd än en enkel utlopp eller takfläkt. Underlåtenhet att följa regler och koder kan resultera i ett elektriskt system att erfarenheter frekventa elavbrott eller brand. Planer skapas med hjälp av elektrisk design mjukvara bidrar till att hålla alla deltagare i ledningar och uppförande av en byggnad på rätt spår.

En annan användning av elektrisk design mjukvara är att skapa diagram för elektronik. Dessa bilder visar tillverkare eller skapare av elektronisk utrustning där varje del av pjäsen kommer att gå och vilka kablar kommer att ansluta dem. Det kan också finnas instruktioner om installation av dessa faktorer och hur de bör tillämpas.

Fördelarna med att använda elektriska design mjukvara är många. Före uppfinningen av datorer, programvara, formgivare av elektriska planer hade att göra var sak för hand. Det var inte bara tidskrävande, utan även lämnade gott om utrymme för misstag. Frågor som upptäcktes fick korrigeras genom ritar om diagrammet eller genom att ta tid att radera och delar omarbetning av de ursprungliga planerna.

Tidigt elektrisk design mjukvara var begränsad och gjorde lite mer än ge en grov skiss över planerna. Dagens program har många andra alternativ, så att elektriker och arkitekter för att anpassa varje plan med hjälp av färgkodade diagram över ledningar och kretsar och genom att ange exakta material som behövs för jobbet. Denna programvara är tillgänglig nästan överallt, med dussintals av sorter som upprättats för köp av detaljhandel webbplatser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.