Vad är Digital Media Software?

Digitala medier programvara avser program datorprogram som låter en användare möjlighet att manipulera och styra vissa aspekter av digitala mediefiler. De tre diskreta komponenter av digitala medier ljud, fotografier och video. Med digital median mjukvaran, kan en upphovsman kombinera de olika delarna av digitala medier till en enhetlig produktion och enkelt dela den med andra.

Digital, i motsats till analog, medier skapas genom att digitalisera de underliggande uppgifterna i ett binärt format som datorer lätt kan tolka. Moderna datorer, utrustade med kraftfulla processorer samt stor hårddisk lagringskapacitet, kan nu hantera de miljarder databitar som omfattar digitala bilder, ljud och video. Digital median mjukvaran ger den nödvändiga verktyg samt ett grafiskt användargränssnitt för att utföra dessa uppgifter.

Med hjälp av olika verktyg som tillhandahålls i digitala medier programvara, kan den underliggande attribut för varje typ av digitala medier justeras eller manipulerade med stor precision på användarens egen bedömning. Fotografier kan färg korrigeras, till exempel, exponering, ljusstyrka och kontrast var kan ändras. Fläckar och andra fula imperfektioner kan tas bort helt.

Den rörliga kännetecknar digitaliserade ljud eller ljudfiler kan på liknande sätt ändras. Delar av ljud kan klippas ut, kopieras och klistras in, och de avskilda delar kan sedan kombineras till en kontinuerlig inspelning. Amplitud och kan justeras och kontrolleras samt, när som helst i ljudspåret. Tona in och tona ut låtar eller ljudinspelningar kan uppnås lätt genom att justera volymen kurvan inifrån programmet programmet.

Digital videoredigering programvara kan användas för att placera videoklipp som importeras från en videokamera på en grafisk tidslinje, där de kan förkortas, i bitar, och flyttade i någon sekvens för att uppnå en önskad effekt. Ljud och andra ljudfiler kan importeras och läggs till tidslinjen och ordnas för att spela på något ställe i produktionen. Stillbilder kan läggas till tidslinjen och varvas mellan olika videoklipp för att skapa ett montage effekt.

Digitala medier programvara vanligtvis utför dessa integration uppgifter antingen genom en dra och släpp-gränssnitt eller genom import /export , eller klippa och klistra som finns i varje ansökan program. Med digital median mjukvaran kan användarna integreras sömlöst ljud, fotografier och video ihop till en presentation. Användarna kan sedan dela produktionen med andra genom att transkribera projektet filen på en DVD eller CD för distribution.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.