Vad är Database Maintenance?

underhålla databasen är en verksamhet som är utformad för att hålla en databas i trim. Ett antal olika system kan användas för att bygga och underhålla databaser, med ett populärt exempel är MySQL. Underhåll av databaser är vanligtvis utförs av personer som är bekväma och förtrogen med databassystemet och detaljerna i viss databas, men vissa underhållsåtgärder kan utföras av personer som inte har erfarenhet.

Databaser används att upprätthålla ett bibliotek av information i ett välorganiserat, lättillgängligt format. De är dock oftast inte statiskt, förändringar alltid görs när material läggs till, tas bort och flyttas runt. Människor kan också ändra parametrarna i databasen, besluta att använda olika indexering system, och så vidare. Med tiden kan detta medföra att databasen börja fungera. Underhålla databasen används för att hålla databasen rent och väl organiserat så att det kommer inte att förlora funktionalitet.

En viktig aspekt av underhålla databasen är helt enkelt säkerhetskopiera databasen så att om något händer kommer det att finnas en annan kopia tillgängliga. Vissa databasing system gör faktiskt detta automatiskt, skicka en backup till en annan plats varje dag, varje vecka, eller inom andra angiven tidsperiod. Men säkerhetskopior inte riktigt räcker till.

Databas underhåll omfattar kontroll av tecken på korruption i databasen, letar efter problemområden, ombyggnad index, ta bort dubblettposter och att söka efter eventuella avvikelser i databasen som kan signalen ett problem. Målet är att hålla databasen fungerar väl för användarna, så att de i idealfallet behöver aldrig tänka på underhåll frågor. En databas som inte upprätthålls kan bli trög, och folk kan börja få problem när de försöker få tillgång till register.

Många servrar har omfattande databaser som används för att tjäna upp innehåll till användare på ett internt nätverk eller på Internet. En viktig del av server underhåll underhålla databasen för att bekräfta att dessa databaser fungerar. Detta omfattar även kontroller av säkerhetsbrister och andra frågor som skulle kunna hota integriteten för databasen, allt från virus till register som förs på fel sätt.

Många läroböcker finns tillgängliga med information om databaser, inklusive hur man underhålla databaser ordentligt. Det är också möjligt att ta kurser för att lära sig om olika databasing system och hur att ta hand om databaser, om de byggs från grunden eller övertagits. Människor kan också tjäna certifieringar på specifika system som tyder på en hög kompetens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.