Vad är Computer Prestanda?

Medan vissa människor använder sina datorer främst för att surfa eller arbete, andra är mer intresserade av att utföra sina system eller olika komponenter. De gillar att testa hårdvara och ibland programvara, inte bara att se om den lever upp till sin potential, men också att driva det till nya höjder. Det finns särskilda tester för detta ändamål, så kallade riktmärken.

Vissa dator-entusiaster "överklocka" eller höja klockfrekvensen för att se hur långt de kan driva sina system. Riktmärken är en serie tester för att mäta prestanda på både materiel och överklockade hastigheter. När ett system är överklockade kan det inte vara stabilt vid vissa nivåer, så riktmärken används också för att mäta stabiliteten vid olika hastigheter.

Människor som bygger sin egen högpresterande system eller göra en massa spel, ibland kör riktmärken för att jämföra resultat, tävla om vars system är överlägset. Däremot har man inte att överklocka för att kunna använda datorprogram riktmärke. Riktmärkena erbjuder en serie av grafik och ljud tester och standardiserade optioner, vilket också kan användas för att diagnostisera problem.

Du kan också hitta multi-tasking riktmärken att se hur väl din dator håller upp under stressiga situationer. Det kan finnas flera olika processer som körs vid en viss tidpunkt bortsett från dem som du använder direkt. Om du kör mer än ett program, tillsammans med den typiska processer, kanske du märker din dator som kör långsamt eller släpar efter, som du går fram och tillbaka mellan olika program. Multi-tasking riktmärken kan hjälpa dig att avgöra vilka program som kräver det mesta av ditt system, och hjälpa dig att fastställa vilka eventuella onödiga processer kan du behöva stänga av när du använder höga rinna program.

Det finns fullständig systemuppgradering riktmärken samt de som enda test som vissa delar av ett system, såsom minne, CPU-funktion, hårddiskar, anknytning till nät, grafikkort och ljudkort. Du kan också kunna köpa plug-in riktmärken för olika specialitet applikationer. Benchmark tester kan hjälpa dig avgöra om det finns ett problem och där den finns. I sin tur kan detta bidra till att hålla kostnaderna ner när de har en dator reparerad eller uppdateras, genom att fastställa att endast vissa områden kräver uppmärksamhet.

Var

försiktig när du får benchmarking program. Läs recensioner och välja dem som erbjuds av seriösa företag, även om du har att spendera några dollar. Leta efter en benchmark program som är enkelt att använda, levereras med fullständiga instruktioner och redogör för vad värderingar betyder. Även om du kan hitta en mängd olika gratis nedladdningar, några webbplatser som erbjuder riktmärken varnar för att de kan vara skadligt för ditt system, så ta din tid och välj försiktigt. Kolla in några överklockning eller spelsajter för att se vilka typer av benchmarking program entusiaster använder och för att läsa recensioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.