Vad är Computer Aided Design?

Datorstödd konstruktion är en kreativ design process som är baserad på ett datorsystem. Det kan vara antingen hårdvara eller mjukvara baserad, men det är det oftast ett program baserat program som används för konstruktionsändamål. Denna designprocessen använder datateknik för att hjälpa vissa typer av yrkesverksamma inom design och ritning av tekniska ritningar. Datorstödd konstruktion är också kallad CAD eller Datorstödd redaktionella.

Många yrkesmän använder datorstödd konstruktion i den dagliga driften av sin verksamhet och de flesta av dessa människor är specialutbildade. Datorstödd konstruktion och utformningen av program kan vara svårt att använda. Du kan inte bara logga in på ett program och börja en ritning. Användarna måste bli förtrogna med vissa verktyg och matematiska ekvationer. Utan särskild utbildning i grunderna för en datorstödd konstruktion eller redaktionella program, exakta tekniska ritningar är inte möjliga.

De flesta datorstödd konstruktion program är dyra att köpa, men det finns billiga eller gratis program även på detaljhandelsmarknaden idag. Det finns nackdelar med billigt eller gratis datorstödd design program. Några av dessa nackdelar inkluderar bristen på verktyg och ritfunktioner tillgängliga för användarna. Det är därför så många människor tillbringar en hel del pengar på lämplig datorstödd design program för deras verksamhet.

Datorstödd konstruktion och utformningen av program finns i två huvudformer: 2D och 3D. 3D-program är ofta mer avancerade än sina 2D motsvarigheter. Både arkitekter och ingenjörer, de två yrkena som de flesta använder datorn ritprogram, såsom 3D-alternativet. 3D ger ytterligare detaljer i konstruktionen som inte finns i 2D versioner. Till exempel kan i 3D CAD program mönster ses från alla vinklar och mått och andra specifikationer kan ändras med en knapptryckning.

Några av de första CAD-system fick springa på särskilda datorer, men idag kan köras på alla datorer som är tillräckligt utrustat med den tillämpliga delar. Datorer som kör CAD program behöver en hög kvalitet grafikkort, en bra mus och en ljus penna eller digitalisering tablett. Dessa datorer behöver också kopplas ihop med en speciell skrivare eller plotter för bästa resultat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.