Vad är Biomedicinsk informatik?

Biomedicinsk informatik, som en vetenskaplig disciplin, har sina rötter i 1970-talet. Det omfattar områdena bioinformatik, medicinsk bildbehandling, informatik hälsa, och flera andra discipliner. Under senare år har denna biologiska området experienced explosiv tillväxt på grund av allmänhetens tillgång till stora mängder data som genereras från Human Genome Project. En mängd andra kompletterande forskningsinsatser har också bidragit till kunskapsbasen. Detta synergistisk blandning av flera olika grenar av biologin, i kombination med informationsteknik och kunskap har gjort att forskare och kliniker att utnyttja en rad uppgifter att främja biologisk forskning och sjukvård.

Integration av informationsteknologi och biomedicinsk kunskap har banat väg för imponerande genombrott inom hälsovårds-och läkemedelssektorn. Hälsorelaterade händelser, såsom modellering, identifiering av DNA-sekvenser, analysera proteinstrukturer, och manipulera data, kan utföras enkelt och med anmärkningsvärd snabbhet. Andan och djup banbrytande information och förståelse för den mänskliga organismen, och dess miljö, täcker hela spektrumet. Ansamling och tillämpning av data och kunskap sträcker sig från molekylära utbyten och cellkommunikation till personlig genotyper och populationer grupp.

Många biovetenskap professionella förvänta volymer av banbrytande kunskap som kommer från olika projekt för att revolutionera på hälsoområdet. Det kanske viktigaste tillämpningen av biomedicinsk informatik är sannolikt i samband med personlig medicinsk vård. Använda traditionella hälso uppgifter som redan finns i patientjournaler, enskilda fenotyp information och andra källor, kan kliniker leverera bättre sjukvård. De kan också själva kunna vara mer aktiv och bättre på att upptäcka sjukdomar i ett tidigt utvecklingsskede.

En annan fördel som härrör från utvecklingen av biomedicinsk informatik är möjligheten för vårdpersonal att skapa klarsynt och sofistikerade medicinska utvärderingar av enskilda personer. Profiler kan göras tillgänglig för patienter och deras vårdgivare. Vissa personer kan även välja att utnyttja denna information i andra områden av livet, inklusive närings alternativ, beslut livsstil, yrkesval, och identifiering av prenatal sjukdomar. Andra mål som ingår i biomedicinsk informatik omfatta främjande av genombrott och innovationer inom diagnostik och avhjälpande teknik. Dessa prestation är inte bara kan förbättra hälso-och sjukvården, men kan också skapa större effektivitet och bättre effektivitet i hela branschen.

När det gäller biomedicinsk informatik mognar förespråkare har det bredare målet att ytterligare konsolidering och utveckling av denna vetenskapliga gren. Detta kan göras genom att forskare fortsätter att studera och dechiffrera överflödet av biologiska data som finns tillgänglig. Förfining och skapande av innovativa algoritmer, specialiserad mjukvara och automatiserade processer kan också hjälpa. I postgenom period återstår utmaningen att göra betydande framsteg i leveransen av personlig medicinsk service och lägre kostnader. Detta skulle kunna åstadkommas med det engagemang och stöd av hela hälso-industrin att göra omfattande användning av det data, kunskap, och kliniska data som finns tillgängliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.