I HTML, Vad är en bild Tag?

När du skapar en webbsida i HTML, är bilden taggen används för att infoga ett foto eller grafik på en viss plats på sidan. Det finns många sätt att bilder kan användas på webbsidor, från att lägga intresse att användas som ett navigeringshjälpmedel verktyg eller att lämna information. Det finns också flera olika format av bilder som kan användas. Oavsett hur eller vad bild läggs till webbsidan är bildtaggen alltid krävs.

För att lägga till en bild, bilden taggen ingår där du vill att bilden ska visas på din sida. Till exempel, om en bild skulle införas efter denna punkt skulle bildtaggen eller , läggas till HTML-dokumentet efter denna punkt. Taggen definierar alla bilder i HTML. Det kallas ett tomt element, eftersom den innehåller attribut och har inga sluttaggen. Attribut är alternativ som är tillgängliga för en viss HTML-tagg.

Om bara lades till ett HTML-dokument, skulle ingenting visas som attribut för taggen inte har inkluderats. Den viktigaste egenskapen för är "src", som står för källan. Attributet src stater där bildfilen ligger i själva verket, eller det är adressen till bildfilen. Som bilden används på en webbsida kommer platsen på bilden ges som en URL. Inom HTML-dokument skulle bilden se ut: .

Närmare bestämt URL punkter där bilderna lagras. Om till exempel en bild av en dator med filnamnet computer. jpg har lagrats i mappen Bilder på www. wisegeek. com skulle webbadressen ersättas med följande: . När webbläsaren öppnas webbsidan, visar den bilden där bildtaggen ingår.

Bilden taggen har ett antal andra olika attribut . De tillåter användaren att justera hur bilden ser ut på sidan. Följande attribut är vanligen används för den här taggen: alt, gräns, storlek och justera.

Attributet alt står för alternativ text, och det visas om en webbläsare inte kan visa en bild. Dessutom är alternativ text läsa för de användare som är visuellt utmanas och välja att visa text över bilderna. För exemplet ovan kan den alternativa texten anges som alt="bilden av en dator".

gränsen attribut lägger en gräns på bilden med tjocklek beroende på Antalet konstaterade pixlar. Detta kan vara särskilt användbart när bilden bakgrunden och webbplatsen bakgrunden är likartade, och en klar åtskillnad önskas. Till exempel border="10" kommer placera en 10 pixel tjock ram runt en bild.

Storlek attribut är också viktigt, som bredd och höjd kan användas för att ange den exakta storlek på en bild. Dessa attribut måste användas mycket försiktigt, som att ändra dem kan påverka proportioner och kvalitet av bilden som visas. Storlek egenskaper inte ändrar själva filen, hur webbläsaren visar den.

Attributet anpassa anger hur bilden ska anpassas i förhållande till texten på sidan. Det finns flera olika val för detta attribut, inklusive ovansida, botten, mitten, vänster, höger, absmiddle, absbottom, baslinjen och texttop. Dessa taggar hjälper också bestämma hur texten på sidan anpassar sig till bilden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.